Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyasi gerilim cinsel isteksizliğe neden oldu
02 Mart 2014, 13:20

Siyasi gerilim cinsel isteksizliğe neden oldu

Araştırmalara göre siyasi gerilim cinsel isteksizliğe neden oldu.

Siyasi gerilim cinsel isteksizlige neden oldu

Tüketici Güven Endeksi’ni de olumsuz etkileyen 17 Aralik operasyonu,cinsel yasami da vurdu.Cinsel Saglik Enstitüsü Dernegi (CISED), 17 Aralik operasyonuyla baslayan siyasi kriz ve ekonomide hissedilen yansimalarinin toplumun yüzde 30’unun cinsel yasamini askiya aldigini ortaya koydu. Internet üzerinde 1000 kisiyle yapilan arastirma,kadinlarin yüzde 70’inin,erkeklerin ise yüzde 60’inin yasanan siyasi ve ekonomik krizden cinsel yasamlarinin etkilendigini ortaya koydu.Her 3 erkekten biri ekonomik kaygilar nedeniyle yasadigini belirtti.

CISED Genel Baskani Psikiyatr & Psikoterapist Uz.Dr.Cem Keçe,

“Cinsel islev bozukluklarinin tetikleyicisi olan olumsuz duygu birikimleri,ruhsal hastaliklara,sertlesme sorunlarina,cinsel isteksizlige ve erken bosalmaya neden olabiliyor” dedi.

KLINIK TRAFIGI ARTTI

Cem Keçe,arastirmadan çikan çarpici sonuçlari söyle degerlendirdi:

“Arastirmaya katilanlarin yüzde 70’i yasanan olaylardan dolayi gelecek korkusu tasidigini ve cinsellikten sogudugunu dile getirdi.Krizden cinsel yasami etkilenenlerin basinda çalisan kadinlar,orta yas ve üstü erkekler bulunuyor.Kadinlarin yüzde 70’i eskisi kadar sik cinsel iliskiye girmediklerini dile getirdi.Kliniklerden aldigimiz bilgiye göre de, bu tür vaka müracaatlarinda yüzde 10-35 arasi artis yasaniyor.”

Issiz kalma korkusu

PSIKOLOG Danisman Çigdem Tiryaki “Issiz kalma veya maasini alamama korkusu depresyon,panik atak,endise ve kaygi bozuklugu gibi pek çok soruna neden olabiliyor.Ekonomik krizler ayrica uyku bozuklugu,aile içi siddet ve hatta intihar vakalarinin artmasina bile neden olabiliyor” dedi.

Stres hormonu artti

CISED Genel Baskani Cem Keçe, yasam standartlarini koruyamama korkusunun, insanlarin kabuklarina çekilmelerine neden oldugunu söyledi. Stres hormonunun bu dönemlerde arttigina dikkat çeken Keçe “Stres hormonlari ‘Savas ya da kaç!’ mesajiyla, cinsel istegi azaltabiliyor” dedi.

Aldatmak için ‘bahane’

Cinsel performans kaybi yasayan erkeklerin, bunu tekrar kazanmak için baska partnerlere yönelebildigine de deginen Cem Keçe “internette iliski arayan her 10 erkekten 4’ü istikrarli iliskisini canlandirmak için baska biriyle maceraya hazir” diye konustu.

Haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 852 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık-Beslenme

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor!

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor! Giresun'da pandemi yaygınlaşıyor

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam laboratuar tahlil ücretleri yüzde 209 artırıldı

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz Vatandaş ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazları artık ücretsiz alacak

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı

Kalp krizinin belirtileri

Kalp krizinin belirtileri Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss