Dünya Saglik Örgütü Sagligimizla Oynamis!
Domuz Gribi hakkinda Dünya Saglik Örgütü’nden dehset verici itiraf!
Dünyanin her ülkesinde panik, korku ve süpheli bakilan domuz gribinde skandal bitmiyor.
Dünya Saglik Örgütü’nün yönlendirmeleriyle dünyanin her ülkesinde gerçeklesen asi kampanyalariyla asi ve ilaç stoklarina milyarlarca dolar harcanmisti. Buna ragmen “Yanlis yapiyorsunuz” diyen bazi bilim adamlari ilk aylarda tepkiyle karsilaniyordu.
Görünen o ki son dönemde hastalik hemen hemen kayboldu. Ölümler neredeyse bitti, normal gribin bile altinda!
Kendini ulema gibi gören saygin bilim adamlari da artik “domuz gribi abartiydi” diyen uzmanlarin sözlerini destekler oldular.
Domuz gribinin mevsimsel gripten farksizligindan, ölüm riskinin daha düsük oldugu ve dünya seviyesindeki asi kampanyalarinin gereksiz oldugu, Harvard Üniversitesi uzmanlarinin arastirmasiyla ortaya çikti.
Geçtigimiz aylarda AKP Istanbul Milletvekili Lokman Ayva ile Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, 14 Avrupa milletvekiliyle birlikte Avrupa Konseyi’ne “Domuz gribi sahte bir salgin miydi, arastirilsin” baslikli bir arastirma önergesi verdi ve önerge kabul edildi.
Avrupa Konseyi Aile ve Saglik Komisyonu Baskani Wolfgang Wodarg domuz gribini “yüzyilin en büyük tip skandali” oldugunu söyledi.
Avrupa Konseyi’nde domuz gribi oturumunda açiklamalarda bulunan Dünya Saglik Örgütü’nden (WHO) Profesör Ulrich Keil, “domuz gribi salgini ilaç üreticilerinin kârlarini artirmak için bu sirketlerle ortak olarak üretilen bir korku kampanyasiydi” diye konustu.
Keiji Fukuda ise domuz gribi konusunda karar alan bilim adamlarimizin ilaç sirketleriyle herhangi bir çikar anlasmalarinin olmadigini açikladi.
Profesör Keil, Dünya Saglik Örgütünde kalp hastaliklari konusunda en önemli uzman görülüyor.
Avrupa Konseyi’nde ifade veren Profesör Keil, “Dünya Saglik Örgütü (WHO), SARS ve kus gribi konusundaki tüm tahminlerinde yanildi. Kamu sagligini ilgilendiren onca sey varken domuz gribi konusunda halkta büyük bir panik yasanmasina sebep olduk ve bu tamamen abartilmis bir korkuydu. WHO’nun kararlari ülkelerin saglik bütçelerine çok büyük yük getirdi. Insanlarin ölümüne sebep olan en önemli etkenlerin hipertansiyon, sigara, yüksek kolesterol, obezite, egzersiz yapmama, sebze ve meyve tüketiminin azligi oldugunu çok iyi biliyoruz. Hükümetler, WHO’nun tavsiyesi dogrultusunda bu alanlara yatirim yapmalari gerekirken, küresel bir salgin yasanmasi yönündeki deliller çok zayif olmasina ragmen domuz gribine yatirim yapmak zorunda birakildi.” dedi.
Bu haber 799 defa okunmuştur.