Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Kaçaroğlu ile söyleşi
09 Mayys 2016, 13:17

Mustafa Kaçaroğlu ile söyleşi

Türkiye'de sosyalist hareket için "efsane" mertebesine çıkmış isimlerden Mustafa Kaçaroğlu,T24'e verdiği söyleşi

Mustafa Kaçaroglu ile söylesi

T24’ün sorulari esliginde Mustafa Kaçaroglu ile söylesi

Kaçaroglu: 10 yil hapiste, 6,5 yil hücrede, 76 gün iskencede kaldim,elektrikli çarmiha gerildim!

'DHKP-C'nin savci eyleminin mesrulugunu tartismam ama dogru degildi’

Türkiye’de sosyalist hareket için “efsane” mertebesine çikmis isimlerden Mustafa Kaçaroglu, T24’e verdigi söylesinin ilk bölümünde Mülkiye’de esen ’68 rüzgârini, Mahir Çayan’in silahli mücadele kararini nasil verdigini ve THKP-C’nin kurulusunu anlatti.

1971’de cezaevine giren Kaçaroglu 1974’te disari çikana kadar, sol hareket önde gelen liderleri Deniz Gezmis ve Mahir Çayan dahil pek çok önemli ismini kaybetmisti. Hayatta kalanlarin kayiplarla baslayan sorgulamalarinin sonucu yeni örgütler oldu. Kaçaroglu’nun kurucularindan oldugu Kurtulus, “kitleden kopuk silahli mücadele”ye mesafe koyarken isçi örgütlenmesini ön plana aldi. Ama silah bu kez ülkücülerin yani sira diger sol içinde de patlamaya basladi. 

Ilk bölümde "Sol içi siddet konusunda biz de dâhil, Türkiye sosyalist hareketinde kimse günahsiz degildir” ifadesini kullanan Kaçaroglu, bu bölümde 12 Eylül 1980 darbesinin ayak seslerini duyduklarini söylüyor.

O ses, 50 kisinin idamina, binlerce insanin iskence görmesine ve nice azaplara neden oldu. Devlet varligini bedenlere de kazirken Kaçaroglu da bundan muaf kalmadi.76 gün boyunca iskence gören Mustafa Kaçaroglu’nun kolu ilk gün Filistin askisinda kullanilmaz hale gelirken, yaklasik 10 gün sonra da falakada ayak tabanlari patladi.

O dönem yasadiklarini ilk kez bir söyleside anlatan Kaçaroglu, yargida kesinlesen idam cezasinin gölgesinde yasadiklarini, cezaevinde yaptiklari muhasebeyi ve çiktiktan sonra kurulan “birlik partileri”nde hangi noktalarda sorunlarla karsilastiklarini aktardi.

Sözü daha fazla uzatmadan, T24’ün sorulari esliginde Mustafa Kaçaroglu’nun yanitlari için buyrun.

http://m.t24.com.tr/haber/mustafa-kacaroglu-lastikle-sikistirirken-hem-falaka-devam-etti-hem-penisime-elektrik-verdiler,295622

Haber : T24

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1707 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Toplum-Yaşam

Isınmak bile lüks oldu!

Isınmak bile lüks oldu! Gittikçe yoksullaşan milyonlarca emekçi kışı nasıl geçirecek?

‘HES’ler suları yuttu’

‘HES’ler suları yuttu’ Dünya susuzluğa doğru hızla yol alıyor!

Yüzde 199 Zam

Yüzde 199 Zam Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Resmi Gazete’de yayımlandı

Evliliğinizin "raf ömrü" kaç yıldır?

Evliliğinizin Mehmet Yılmaz yazdı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı Kar Yağışı Nedeniyle İlimiz Genelinde 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss