Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1,5 kilometre yürüyerek nasiplerini aradılar
11 Mayys 2026, 01:07

1,5 kilometre yürüyerek nasiplerini aradılar

Evlenmek isteyen gençler nasiplerini aradılar

Evlenmek isteyen gençler bu yolda 1,5 kilometre yürüyerek nasiplerini aradilar

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Muratlar köyünde her yil düzenlenen hayir yemegi kapsaminda bir araya gelen gençler, 'Asiklar Sokagi' adi verilen 1,5 kilometrelik yolda yürüyerek es adaylarini aradi.

Bayramiç'e 25 kilometre mesafedeki Asiklar Sokagi'nda her yil mayis ayinin ikinci haftasi pazar günü düzenlenen hayir yemegi gerçeklestirildi. Köy hayri için hazirlanan 100 kazan keskek katilimcilara, okunan mevlidin ardindan ikram edildi.

GÜN BOYU TUR ATTILAR
Çevre il ve köylerden binlerce kisi yemege katilirken, çok sayida genç kiz ve erkek ise hayir yerinden baslayip ormana uzanan 1,5 kilometrelik yolda kendilerine en uygun es adayini bulmak için gün boyu tur atti. Bu yil da Asiklar Sokagi'nda birçok genç birbiriyle tanisti.

Erkek arkadasiyla bu sokak vesilesiyle tanistigini söyleyen Esma Çetinkaya (19), “Yillardir devam eden bir iliskimiz var. Mutluyuz. Köyümüze herkesi bekleriz. Ilk defa bu sokakta tanistik, uzun yillardir da birlikteyiz. Seneye nisanimiz olacak" diye konustu.

Kiz arkadasiyla ilk kez bu sokakta konustuklarini söyleyen Özgür Güngör (22) ise “Burada bir birlikteligimiz dogdu. Insallah, Allah nasip ederse tamamina erdirecek. Çok mutluyuz. Burada tanisip evlenen çok insan var. 80 yillik bir gelenek" dedi.

Ayrica Asiklar Sokagi, önceki yillarda burada tanisip daha sonra evlenen çiftlere, çocuklarina ve torunlarina da ev sahipligi yapti. Evli çiftler, önceki yillarda tanistiklari sokaga gelerek anilarini tazeledi. 

DHA

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 165 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Toplum-Yaşam

Çocuk suç cezaları artırıldı

Çocuk suç cezaları artırıldı ağır suçlar için uygulanan cezalar artırıldı

Besin zinciri nedir?

Besin zinciri nedir? Besin zinciri nedir?

Türkler tek alfabede anlaştı

Türkler tek alfabede anlaştı Astana’da ortak alfabe önerilerini onayladı.

Araçlara sert yaptırımlar

Araçlara sert yaptırımlar Araçlardaki telefon tutucular ve kameralar ile multimedya için son kararlar açıklandı

1 Temmuz 1926 Kabotaj bayramı

1 Temmuz 1926 Kabotaj bayramı Kabotaj, milli bir egemenlik ve ekonomi politikasıdır.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss