Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehir stresinden kaçıp
03 Ekim 2016, 04:15

Şehir stresinden kaçıp "hindi çobanı" oldu

Darıcı,hem para kazanıyor hem de kırlarda hindi çobanlığı yaparak huzur buluyor.

Sehir stresinden kaçip "hindi çobani" oldu

Sehir ve is hayatinin stresinden bunalip 5 yil önce köyüne dönerek hindi yetistiriciligine baslayan Adem Darici, çok sevdigi isinde para kazaniyor hem de kirlarda hindi çobanligi yaparak huzur buluyor.

Insaat malzemeleri ve hirdavat isinden 15 yil ekmegini kazanan 45 yasindaki Adem Darici, veresiye, senet tarihi takibi ve is yetistir kaygilarindan sikilinca köyüne yerlesmeyi düsündü.

Ailesinin de bu fikrini desteklemesiyle Tekirdag merkeze 30 kilometre uzakliktaki Ferhadanli köyüne 5 yil önce yerlesen Darici, çocuklugundaki "hindi çobanligi"ni köy yasaminda ekmek kapisi olarak belirledi.

Ise bin hindiyle baslayip hayvan sayisini yildan yila artiran ve 5 yildir "hindi çobanligi" yapan Darici, bugün 2 bin hindilik bir sürüye sahip.

Ailesi köyde yasayan 3 çocuk babasi Darici, yilin 5 ayini hindilerini yetistirdigi merada traktör römorkuyla olusturdugu barakada geçiriyor.

Darici, yetistiriciligi mesakkatli olmasina ragmen kendi deyimiyle "akil ve ruh sagliginin ilaci" dogayla iç içe olmasina vesile olan hindilere "çobanlik" yapmaktan çok mutlu.

Yetistirdigi hindileri satarak ailesinin geçimini saglamaya çalisan Darici, "hindi çobanligi"ni ve hindilerle geçen bir gününü AA muhabirine anlatti.

Darici, bes yil önce son verdigi sehir yasamini hindileri sayesinde hiç özlemedigini ifade ederek, "Baba meslegimin bir gün ilaç gibi gelecegini hiç akil etmezdim." dedi.

Haziran ayindan itibaren 5 ay süreyle merada hindilerini besledigini anlatan Darici, söyle sürdürdü:

"Daha önce insaat malzemeleri satiyordum. Insaat sektöründe sikinti olmasi ve sehir hayatindan biktigim için köye yerlestim. Hindicilik meslegini seçmemdeki etken, baba meslegimiz olmasi, babam yillardir bu isi yapti. Hindi çobanligini severek yapiyorum. Artik sehir hayatindan, sehrin yogunlugundan sikildigim için kirlarda dolasmaya özlem duyuyordum. Hindilerin otlayisini seyretmek insana mutluluk veriyor. Kasim ayina kadar hindilerimizi burada dogal ortamda beslemeye devam edecegiz. Bizim seyyar römorkumuz var, içinde erzagimiz, yatagimiz var, onun içinde de kaliyoruz."

"Burada hindilerle birlikte yatip kalkiyoruz"

"Hindiler korkmasin" diye geceleri hayvanlarla disarida kaldigini dile getiren Darici, mesleginin inceliklerini paylasarak, "2 bin hindim var ama bunlari beslemek hiç zor olmuyor. Hindiler yavruyken onlari kim besliyorsa, hindiler ona alisiyor, onun pesinden gidiyor. Hindileri beslemenin hiçbir zorlugu yok sadece arkadan bir arkadas gelerek arkadas kalan hasta veya sakat hindileri aliyor. Hindiler nisan ayinda alinmaya basliyor. Hayvanlari iyi beslediginiz zaman 5 ayda bir hindi yetisiyor." diye konustu.

Darici, 5 ay emek vererek büyüttügü hindileri zor olsa da Istanbul'dan ve çevre illerden gelen tüccarlara sattigini sözlerine ekledi.

AA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2093 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Toplum-Yaşam

Isınmak bile lüks oldu!

Isınmak bile lüks oldu! Gittikçe yoksullaşan milyonlarca emekçi kışı nasıl geçirecek?

‘HES’ler suları yuttu’

‘HES’ler suları yuttu’ Dünya susuzluğa doğru hızla yol alıyor!

Yüzde 199 Zam

Yüzde 199 Zam Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Resmi Gazete’de yayımlandı

Evliliğinizin "raf ömrü" kaç yıldır?

Evliliğinizin Mehmet Yılmaz yazdı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı Kar Yağışı Nedeniyle İlimiz Genelinde 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss