Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sakıncalı Piyade'yi Saygıyla Anıyoruz
24 Ocak 2014, 10:19

Sakıncalı Piyade'yi Saygıyla Anıyoruz

Eğitim-İş Mumcu anması

“SAKINCALI PIYADE”YI KATLEDILISININ 21. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesiyle ucunu sivrilttigi keskin kalemi, 24 Ocak 1993’te ugradigi suikastta kirildi Ugur Mumcu’nun. Bugün aramizdan ayrilisinin 21. yildönümünde, onu derin bir özlem ve saygiyla aniyoruz.

Ülkemizin ve Türk basininin en büyük degerlerinden biri olan Mumcu, mafya ve siyaset iliskisine, teröre, yolsuzluga, kökten dinci akimlara karsi, somut belgelere dayali çalismalari ve yayinladigi eserleriyle önder bir gazeteci olmustur.

O’nun aydinliginin karanliklarini isitmasindan korkan ser odaklari onun bedenini ortadan kaldirarak fikirlerini de yok edeceklerini sandilar.

Emperyalizmin ve isbirlikçilerinin maskelerini düsüren Ugur Mumcu'nun, terör üzerine yaptigi arastirmalar, yazdigi makaleler neden katledildigini çok açik bir sekilde ortaya koymaktadir. Artik su çok iyi anlasilmistir ki,  ister dinsel, ister etnik olsun her türlü terörün arkasinda emperyalizm ve isbirlikçileri vardir. Bugün hala Ugur Mumcu'nun katledilmesinin üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak aralanmamasini bu çerçevede degerlendirmek gerekir.

12 Mart fasizminin ''Sakincali Piyadesi'' Ugur Mumcu’nun özellestirmeler ile ekonomik kaynaklarimizin peskes çekilmeye baslandigi, etnik ve dinsel kimliklerin ''demokratiklesme'' adi altinda ortaya atildigi bir süreçte katledilmesi siradan bir terör saldirisi olamaz.

Kalemlerin açik artirmaya çikarildigi, ismarlama yazilarin yazildigi, tek merkezden hazirlanan haberler ile halkin haber alma özgürlügünün yok edildigi günümüzde, Ugur Mumcu, Ahmet Taner Kislali, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydinlarimizin degeri daha iyi anlasilmaktadir.

Ugur Mumcu’nun söyledigi gibi, “Geçmisin bunca kan ve gözyasindan gelecege kin tohumlari degil, baris ve özgürlük çiçekleri ulassin istiyoruz”. Bu cinayetler aydinlatilmadigi sürece Türkiye bu karanligi yasamaya ve demokrasimiz yarali kalmaya devam edecektir.

Emperyalizmin “Ilimli Islam” ve “etnik ayrilikçi terör” planlariyla Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye etmek istedigi, yolsuzluklarin ve devlet içindeki kirli iliskilerin ayyuka çiktigi bir dönemde; cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, kalpaksiz Kuvayi Milliyeci Ugur Mumcu’yu, katledilisinin 21. yilinda saygiyla aniyoruz.

Tamer ÖZLÜ

Egitim-Is Trabzon Sube Adina (Sube BASKANI)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 533 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss