En Önemli Çözüm Egitimdir
SORUN NEDIR?
Günümüz itibariyle ülkemiz birçok sorun yasiyor. Ancak bir siralama yapilsa, birinci sirada, emperyal güçlerin yarattigi "terör" belasi yer alir. Hangi isim altinda olursa olsun; PKK, ISID, FETO, PYD, ASALA vb., son yarim yüz yilda yaptiklari eylemler ile ülkemize verdikleri maddi, manevi kayip hesaplanacak gibi bile degil.
Türk Milleti olarak yasadigimiz tüm terör eylemleri (15 Temmuz 2016 darbe girisimi de dahil) gösteriyor ki, mücadelesi ve çözümü sadece güvenlik güçleri ile olacak is degil. Önemli olan sorunun kaynagini kurutmak, yok etmektir. Burada en önemli kaynak "insan", en önemli çözüm de "egitim"dir.
Sunu itiraf edelim, ülkemizde, Türk Mili Egitiminin genel amaçlarina uygun insan yetistiremedigimizi ve bu konuda çok ciddi sikintilar yasadigimiz gerçegini. Yoksa, bu kadar çok vatan, millet, Atatürk, rejim ve din düsmanlari, nasil türesin ve etkin olsun? Yani egitimde öngörülen amaçlar ile çikan sonuçlar birbirini tutmamaktadir. Bunun sorumlulugunu okullarimizda hele de egitimcilerimizde aramak çok büyük yanilgidir.
Insani bir makina gibi ya da hayvan ve bitki yetistirme gibi de göremeyiz. Onu etkileyen bir dolu karmasik dogal-beser ( aile, mahalle, sosyal ve siyasi yapi ve de yasadigi cografi bölge vb.) nedenler vardir ki egitim sürecinde bu degiskenleri kontrol altinda tutmak çok önemlidir.
Önemli olan, insani insan yapan; bilim, felsefe, sanat, etik, teknik ve din gibi degerler ile insani bulusturabilmek ve donatabilmektir.
Iste, insani insan yapan, bu bilgi formlarinin egitim süreci içinde etkin ve kalici olmayisi, bunlarin geregince özümsenmeyisi, kafa ve gönlün ihmal edilmesinin yarattigi sorunlar, ülkemizi bu noktalara tasiyor.
Ülkem ve milletim adina kaliteli bir egitim diliyorum. Sevgiyle.

Fatma Emiroglu Aydin – Giresun Üniversitesi Ögretim Görevlisi
Bu haber 1388 defa okunmuştur.