Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kış lastiği takmayanlar yandı
09 Kasym 2015, 15:17

Kış lastiği takmayanlar yandı

Dikkat 1 Aralık'ta başlıyor! 519 TL cezası var

Kis lastigi takmayanlar yandi

Dikkat 1 Aralik'ta basliyor! 519 TL cezasi var

Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarin kis lastigi takma zorunlulugu 1 Aralik Sali günü basliyor.

Kis lastigi takma uygulamasi, sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar için 1 Aralik Sali günü basliyor.

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi tarafindan hazirlanan ve 2012'de yürürlüge giren "Araçlarin Yüklenmesine Iliskin Ölçü ve Usuller ile Tarti ve Boyut Ölçüm Toleranslari Hakkinda Yönetmelik"e göre, kis sartlarina uygun olmayan, kar lastigi takilmamis araçlarin yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçlarin isletmecilerine 519 lira ceza uygulanacak.

Yönetmelikteki kis lastigi takma zorunlulugu, sehirler arasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlari kapsiyor. Buna göre, yolcu ve esya tasimalarinda kullanilan araçlar her yil 1 Aralik ile 1 Nisan tarihleri arasinda zorunlu olarak kis lastigi kullanacak. Hava sartlarina bagli olarak söz konusu süre, Bakanlik tarafindan 1 ay uzatilabilecek. Bu kurala uymayan araçlarin isletmecilerine 519 lira ceza ve ceza puani yaptirimi uygulanacak.

KAR LASTIGI OLMAYANLARIN YOLA DEVAM ETMESINE IZIN VERILMEYECEK

Kis sartlarina göre önlemini almamis, kis lastigi olmayan araçlarin yolu kapatmasi ve insanlarin magdur olmasini önlemek amaciyla baslatilan uygulamayla, karli havalarda yollarin kapanmasinin önüne geçilmesi amaçlaniyor.

Yetkili ekipler, bu yil tedbirsiz, hazirliksiz yola çikan araçlari daha siki denetleyecek ve kis sartlarina uygun olmayan, kar lastigi olmayan araçlarin yola devam etmelerine izin vermeyecek.

Kis lastikleri 7 derecenin altindaki sicakliklarda, islak, karli ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutus ve yüksek güvenlik sagliyor.

Geçen dönem kis lastigi takma zorunlulugunun oldugu 1 Aralik 2014 ile 1 Nisan 2015 arasinda Karayolu Düzenleme Genel Müdürlügü ekiplerince 397 araç sahibine 210 bin 203 lira, Emniyet Genel Müdürlügünce 105 araç sahibine 56 bin 3 lira, Jandarma Genel Komutanliginca da 33 araç sahibine 17 bin 907 lira ceza kesildi.

Böylece sehirler arasi yük ve yolcu tasiyan 535 ticari araç sahibine kis lastigi takmadiklari için toplam 284 bin 113 lira ceza uygulandi.

AA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 593 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu Yasaya ilk imzalar, Bahçeli, Kurtulmuş ve Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Kamu kaynakları şirketlere akacak

Kamu kaynakları şirketlere akacak Tekin, 2027’den itibaren taşeron istihdam sistemine geçeceklerini duyurdu.

Kayyum atandı

Kayyum atandı Kayyum atandı

İade ediyorlar

İade ediyorlar Üç milyon vatandaşa tapu müjdesi

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı Sisteme tamamen değişti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss