Balik fiyatlari altini solladi
Denizlerde genel av yasaginin kalkmasina sayili günler kala balik fiyatlari tavan yapti.
Gram altin 102 liraya alici bulurken, kaya barbunu 120 liralik fiyatiyla el yakiyor.
1 Eylül’de kalkacak denizlerde genel av yasagi, balikçi esnafinda büyük bir beklenti olusturdu. Yasagin kalkmasina kisa bir süre kala balik fiyatlari yükselince, esnafin kâr orani düstü. Kaya barbununun kilo fiyati 120 TL’ye çikarken, 102 TL’den satilan gram altini solladi. Balik fiyatlarinin bu kadar yükselmesinin ardinda mevsim nedeniyle talep yogunlugu ve av yasagi nedeniyle balik miktarinin az olmasi yatiyor.
SARDALYA 30 TL
Izmir'deki Güzelbahçe balikçi barinaginda esnaflik yapan Nihat Gördük, ilginin çok oldugunu ancak yüksek fiyat nedeniyle daha az kâr ettiklerini söyledi. Balikçi esnafi Ahmet Ugur Süslü de av yasaginin kalkmasiyla birlikte fiyatlarin düsecegini belirterek, “Yaz olmasi ve tatilcilerin burada olmasi nedeniyle arz ve talep yüksek. O yüzden fiyatlar suni olarak sisiyor. Balik pahali oldugu için çok kâr koyamiyoruz. Normalde 5-6 lira olan sardalya 30 liraya çikti. Biz bu sene kilosu 25 liraya sardalya aldik” dedi.
MEVSIM BALIGI SARDALYA
Av yasaginin göz önüne alinarak fiyatlarin normal oldugunu savunan balikçi Emin Atsungur da barbun ve sardalya cinsi baliklarin fiyatini yüksek olarak yorumladi. Av yasaginin kalkmasiyla birlikte barbunun fiyatinin 40 TL’ye, sardalyenin 5 TL’ye kadar düsecegini öne süren Atsungur, “Balik kit o da fiyatlara yansiyor. Suan mevsim baligi sardalye. Yenecek en güzel balik sardalya ama o da suan az çikiyor” diye konustu.

haberler
Bu haber 733 defa okunmuştur.