Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKSA'dan bir skandal daha!
12 Ocak 2015, 19:43

AKSA'dan bir skandal daha!

AKSA Çoruh elektrik Yargıtay kararını tanımıyor muş!

AKSA'dan bir skandal daha!

AKSA Çoruh elektrik Yargitay kararini tanimiyor mus!

AKSA Çoruh elektrik sirketi kayip/kaçak bedeline itiraz etti.

AKSA Çoruh elektrik sirketi,Görele Tüketici Hakem Heyetine gönderdigi yazida;

“Yargitay kararinin kendilerini baglamadigini,kendileri için baglayici karari ancak Danistay’in verebilecegi” belirtiliyor.

Görele Tüketici Hakem Heyetine gönderilen yazida söyle denilmis;

“Son günlerde, kayip/kaçak bedeli hakkinda gerek yazili gerek görsel medyada,bazi mahkeme kararlari gerekçe gösterilerek,elektrik faturalarinda yer alan kayip/kaçak bedeli ile ilgili yapilan haberlerden sonra sirket ve baskanliginiza tüketiciler tarafindan bu bedellerin iade edilmesi yönünde basvurular olusmasi nedeniyle bilgilendirme ihtiyaci dogmustur.

Elektrik fiyat tarifeleri ve tarife tablosunda yer alan bedel türlerinin olusturulmasi hususunda sirketimizin yetkisi bulunmamaktadir.

2575 Sayili Danistay kanununun 24.maddesinin Danistay’in ilk derece mahkemesi olarak bakacagi davalari düzenleyen 1.fikrasinin c bendi;

“Bakanliklar ile kamu kurumu veya kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarina çikarilan ülke çapinda uygulanacak düzenleyici islemler”in ilk derece mahkeme olarak Danistayda karara baglanacagi ifade edilmektedir.Bir kamu kurulusu olan EPDK’nin aldigi düzenleyici bir islem olan ve ülke genelinde uygulanan kayip/kaçak bedeline ve diger bedellere iliskin açilacak davalar da bu madde kapsaminda olup davalarda görevli mahkeme ilk derece mahkemesi olarak Danistay’dir” denilerek Yargitay kararinin kendilerine uygulanamayacagi ileri sürülüyor.

Bu yazi nedeniyle,Görele Tüketici Hakem Heyeti islem yapamaz hale gelmis durumda.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1006 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu Yasaya ilk imzalar, Bahçeli, Kurtulmuş ve Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Kamu kaynakları şirketlere akacak

Kamu kaynakları şirketlere akacak Tekin, 2027’den itibaren taşeron istihdam sistemine geçeceklerini duyurdu.

Kayyum atandı

Kayyum atandı Kayyum atandı

İade ediyorlar

İade ediyorlar Üç milyon vatandaşa tapu müjdesi

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı Sisteme tamamen değişti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss