Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hamallar sopalarla Suriye'lileri kovaladı
09 A?ustos 2014, 22:30

Hamallar sopalarla Suriye'lileri kovaladı

Gerginlik,polisin hamalları engellemesiyle sona erdi

Hamallar sopalarla Suriyelileri kovaladi

Halde yasanan gerginlik,polisin hamallari engellemesiyle sona erdi.

Sanliurfa’da, Sebze Hali'nde çalisan hamallar daha düsük ücrete çalisarak issiz kalmalarina neden oldugunu iddia ettikleri Suriyeli hamallari sopalarla kovaladi. Halde yasanan gerginlik, polisin hamallari engellemesiyle sona erdi.

Olay, ögle saatlerinde Pasabagi Mahallesi'nde bulunan Sebze Hali'nde meydana geldi. Iddiaya göre, bir gün önce ucuz çalisma konusunda tartisan Türk vatandaslar ile Suriyeli hamallar arasinda ayni gerekçeyle tartisma çikti. Kisa sürede büyüyen tartismanin gerginlige dönüsmesi üzerine bir grup hamal, ellerine aldiklari sopalar ile Suriyelileri kovalamaya basladi. Kovalamacayi gören esnafinin durumu bildirmesi üzerine çok sayida polis ekibi, zirhli araçlarla hale sevk edildi. Hale gelen polis, elinde sopa ile isyerlerinde Suriyeli hamal arayan vatandaslari engelledi. Polisin, önledigi gerginligin ardindan ellerindeki sopalar alinan grup bu kez tepkisini dile getirmek için Valilige yürümek istedi. Polis, bu girisimi de engelledi ve aralarinda temsilci seçmeleri halinde yetkililer ile temas kurmalarini saglayacaklarinin sözünü verdi. Kalabalik bunun üzerine dagilirken, polis ekipleri zirhli araçlarla Sebze Hali ve çevresinde önlem aldi.

Suriyelilerin ucuza çalistigini ve kendilerinin eve ekmek götüremez hale geldigini ifade eden Sanliurfali hamallar, "Biz artik korkumuzda burada çalisamiyoruz. Gece çalisan arkadaslarimizi Suriyeliler tehdit edip islerini düsük ücretle ellerinden aliyor. Ucuz çalistiklari için evimize ekmek götüremiyoruz. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasini istiyoruz. Aksi takdirde burada olaylar büyür" dedi.

(DHA)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 661 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu Yasaya ilk imzalar, Bahçeli, Kurtulmuş ve Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Kamu kaynakları şirketlere akacak

Kamu kaynakları şirketlere akacak Tekin, 2027’den itibaren taşeron istihdam sistemine geçeceklerini duyurdu.

Kayyum atandı

Kayyum atandı Kayyum atandı

İade ediyorlar

İade ediyorlar Üç milyon vatandaşa tapu müjdesi

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı Sisteme tamamen değişti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss