Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan'a el hareketine 2 yıl hapis istemi
09 Haziran 2014, 15:33

Başbakan'a el hareketine 2 yıl hapis istemi

Başbakan Erdoğan'a el hareketi yaptığı gerekçesiyle Kamuran Bedir isimli yurttaşa dava açıldı

Basbakan'a el hareketine 2 yil hapis istemi

Izmir'de yerel seçim çalismalari kapsaminda mitinge giden Basbakan Erdogan'a el hareketi yaptigi gerekçesiyle Kamuran Bedir isimli yurttasa dava açildi.

DHA'nin haberine göre, Izmir'de yerel seçim çalismalari kapsaminda geçen 16 Mart'ta mitinge gelen Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a el hareketi yaptigi gerekçesiyle gözaltina alinip birakilan Kamuran Bedir hakkinda dava açildi.

Basbakan Erdogan'in magdur olarak yeraldigi iddianamede, Bedir'e, 'kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret' suçundan 2 yila kadar hapis cezasi istendi.

Yerel seçim çalismalari dolayisiyla Izmir Gündogdu Meydani'nda 16 Mart 2014 tarihinde miting düzenleyen Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a el hareketi yaptigi ileri sürülen Kamuran Bedir, oturdugu kafeteryadan Basbakanlik korumalarinca gözaltina alindi.

Korumalar tarafindan Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerinden Izmir- Çesme Otoyolu giselerine kadar götürülen Bedir, iddiaya göre tehdit edildi.

Basbakanlik korumalari daha sonra ise hakkinda gözalti islemi yapilmasi için Kamuran Bedir'i, Alsancak Polis Merkezi'ne teslim etti. Ifadesi alinan Bedir, savcinin talimatiyla karakoldan serbest birakildi. Hakkinda düzenlenen evrak ise elden adliyeye sevk edildi.

El hareketini kabul etmedi

Olayin ardindan DHA'ya konusan devlet memuru 42 yasindaki Kamuran Bedir, AK Partili bir akrabasinin kendisini çagirmasi üzerine Gündogdu Meydani'na gittigini dile getirdi.

Burada miting alanina girmedigini söyleyen Bedir, "Ben kafeteryada oturduktan sonra sigara içmek için disari çiktim. Bu sirada da biraz ileride bulunan arkadasima elimle yanima gelmesini isaret ettim. Otobüs içerisinde çevreyi selamlayarak yanimizdan Basbakan geçiyordu. Oraya dogru yöneldigim anda da Emine Erdogan'in Basbakan'a bizim tarafi gösterdigini farkettim. Sonra ne oldugunu bilmedigim için tekrar kafeteryaya girip yerime oturdum. Bir süre sonra iki takim elbiseli kisi içeriye girdi, direkt yanima gelip beni kolumdan tutarak disariya çikardilar" dedi.

Kamuran Bedir, daha sonra sivil plakali otomobile bindirildigini ifade ederek, "Bana sayin Basbakanimiza nasil böyle bir hareketi yaptigimi sordular. Ben de ne dediklerini anlamadigimi söyledim. Ilk basta korktum. Ama yanimda telsiz konusmalarini duyduktan sonra polis olduklarini anladim. Beni Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerinden Otoyola kadar araçla gezdirdiler. Kizdilar. Ardindan da karakola teslim ettiler. Ifademde de böyle bir sey yapmadigimi söyleyince serbest biraktilar. Ortada bir yanlis anlama oldugunu düsünüyorum. Olayin ardindan eve gittigimde yasananlari duydum ama hiç üzerime alinmiyorum çünkü yapmadim" açiklamasinda bulundu.

Hakaret suçundan dava açildi

Savciligin sorusturmayi tamamlamasinin ardindan Kamuran Bedir hakkinda, 'kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret' suçundan 2 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in 'magdur' olarak yer aldigi davanin 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecegi ögrenildi.

soL Haber

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 547 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss