Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İskender mönülerden çıkıyor!
23 Haziran 2015, 18:32

İskender mönülerden çıkıyor!

Bursa'nın meşhur yemeği İskender tescillendi

Iskender mönülerden çikiyor!

Bursa'nin meshur yemegi Iskender'in tescillendigine dikkat çeken Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi, esnafa 'Iskender Döneri'nin türevi olan tescilli markalarin ismini kullanmayin" uyarisinda bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi; Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu, Türkiye Lokantacilar, Kebapçilar, Pastacilar ve Tatlicilar Federasyonu ile Türkiye Firincilar Federasyonu’na Iskender Döneri ile ilgili uyari yazisi gönderdi.

Yazida Türkiye çapinda Iskender Döneri’nin türevleri olan isimlerle satis yapildigina dikkat çekilerek, bunun marka ihlaline neden oldugu belirtildi. Uyari yazisinda su ifadeler dikkat çekti:

“Iskender Döneri’nin türevleri olan ‘Iskender’, ‘Iskender Kebabi’, ‘Hakiki Iskender Kebabi’, ‘Bursa Iskender Kebabi’, ‘Iskender Kebapçisi’, ‘Kebapçi Iskender’, ‘Bursa Kebapçi Iskender’ isimli markalarin 1996 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafindan tescil edilmis oldugu ve marka sahiplerinin izinleri alinmadan Türkiye genelinde haksiz olarak kullanilmasinin marka ihlaline sebep olacagi belirtilmistir.

HAKLAR MARKA SAHIBINDE

Marka tescillerinden dogan haklarin kapsami, TPE’nin Markalarin Korunmasi Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’de düzenlenmis olup, marka tescillerinden dogan haklar münhasiran marka sahibine ait olmaktadir. Bu kapsamda esnaf ve sanatkarlarin imal ettikleri ürünlerde ‘Iskender Döneri’nin türevleri olan söz konusu tescilli markalarin ismini kullanmamalari gerekmektedir. Esnafin idari yaptirimlarla karsi karsiya kalmamalari için bilgilendirilmeleri gerekir.”

Hürriyet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 772 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu

'Çerçeve yasa'nın kapsamı belli oldu Yasaya ilk imzalar, Bahçeli, Kurtulmuş ve Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Kamu kaynakları şirketlere akacak

Kamu kaynakları şirketlere akacak Tekin, 2027’den itibaren taşeron istihdam sistemine geçeceklerini duyurdu.

Kayyum atandı

Kayyum atandı Kayyum atandı

İade ediyorlar

İade ediyorlar Üç milyon vatandaşa tapu müjdesi

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı

Yeşil pasaportta yeni dönem resmen başladı Sisteme tamamen değişti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss