Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HES ve RES'ler İçin 15 İlde
01 Ekim 2014, 12:56

HES ve RES'ler İçin 15 İlde "acele" Kamulaştırma

(HES) ve (RES) için çok sayıda ilçe ve köyde "acele kamulaştırma" kararları aldı

HES ve RES'ler Için 15 Ilde “acele“ Kamulastirma

Hükümet,15 il sinirlari içinde yapilacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için çok sayida ilçe ve köyde "acele kamulastirma" kararlari aldi.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayimlanan kararlarina göre, Maliye Bakanligi Ankara, Bingöl, Kahramanmaras,Osmaniye,Adiyaman,Van,Erzurum,Artvin,Trabzon,Izmir,Edirne, Kirsehir,Tekirdag,Balikesir ve Çanakkale illerinde HES ve RES kuruluslari ile bunlara ait elektrik iletim hatlarinin kurulmasi için "acele kamulastirmalar" yapilacak.

Bakanlar Kurulu kararlarina göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaras, Osmaniye, Adiyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile Izmir, Çanakkale, Tekirdag ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kirsehir ilinde kurulacak dogalgaz kombine çevrim santralinin yapimi amaciyla birçok tasinmazin tapuda Hazine adina tescil edilmek üzere Maliye Bakanligi tarafindan acele kamulastirilmalar yapilacak.

Ayrica, Balikesir ilinde kurulacak Kavakli Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapimi amaciyla da, bazi tasinmazlarin tapuda Hazine adina tescil edilmek üzere Maliye Bakanligi tarafindan acele kamulastirilmalar yapilacak.

gazeteses

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 540 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss