Alagöz Maden'den Protestocuya Dava, Belediyeden Ceza
Giresun'un Dogankent ilçesinde faaliyet gösteren Alagöz Madencilik Sirketi ile bölge halki arasinda yasanan çevre mücadelesi yeni bir boyut kazandi.
Maden faaliyetlerine karsi yürütülen protestolarda kullanilan afis nedeniyle Dogankent Belediyesi tarafindan bir vatandasa idari para cezasi uygulanirken, sirket yetkililerinin de maden aranmasini protesto eden bazi vatandaslar hakkinda suç duyurusunda bulundugu ögrenildi.
Dogankent ilçesine bagli Çatalagaç köyü sinirlarinda bakir, kursun ve çinko madeni zenginlestirme faaliyetleri yürüten Alagöz Madencilik Sirketi, çevre kirliligine neden oldugu gerekçesiyle uzun süredir bölge halkinin tepkisiyle karsi karsiya bulunuyor.
Sirket yetkililerinin, maden aranmasini protesto eden vatandaslar hakkinda "çalisma hürriyetinin ihlali" ve "yaniltici bilgiyi alenen yayma" iddialariyla sikayetçi oldugu belirtildi.
Öte yandan Dogankent Belediyesi tarafindan, Görele'de düzenlenen maden karsiti mitinge davet amaciyla "Vahsi maden istemiyoruz" yazili afisin çevre kirliligi olusturdugu gerekçesiyle Sekü Köyü sakini Mesut Yilmaz'a 115 bin lira idari para cezasi kesildi.
Kendisine uygulanan cezaya tepki gösteren Mesut Yilmaz, yillardir çevre kirliligine neden olan faaliyetlerin görmezden gelindigini savunarak, birkaç afis nedeniyle cezalandirildigini söyledi.
Yilmaz, "Aylardir, hatta yillardir gözlerinin önünde akan kirletilmis dereyi görmeyip benim astigim birkaç afis çevre kirliligi olarak degerlendirilerek ceza kesiliyor. Sirket yetkilileri ve çalisanlari da hakkimizda sikayetçi oluyor. Verilmeyecek hesabimiz yok. Topragimizi, suyumuzu ve bize birakilan emanetleri sonuna kadar savunmaya devam edecegiz" dedi.
Bu haber 311 defa okunmuştur.