Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özelleştirilmeyen sahil kalacak mı?
29 Haziran 2014, 00:40

Özelleştirilmeyen sahil kalacak mı?

Hemen imzanı atarak İztuzu Kumsalı'nın geleceğini belirleyebilirsin

Özellestirilmeyen sahil kalacak mi?

Bir süredir insaat projeleriyle mücadele eden Iztuzu Kumsali bu kez özellestirme tehlikesi ile karsi karsiya.

Kumsala yapilmasi planlanan insaat projesi ile ilgili olumlu gelismeler bizi umutlandirirken, kumsalin özel sirketlere açilmak üzere özellestirilmesi haberi hepimizi çok üzdü.

1988’den beri Köycegiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sinirlari içinde yer alan ve 16 yildir Dalyan Belediyesi tarafindan günübirlik alan olarak isletilen Iztuzu Kumsali, 2014 yerel seçimlerden sonra Ortaca Belediye’sine baglanarak belediye tarafindan isletilmeye devam ediyordu.

Dalyan Iztuzu Kumsalindaki Dalyan Agzi Günübirlik Alan ve Tesisleri ile Iztuzu Plaji Günübirlik Alan ve Tesislerinin kamuoyu bilgilendirilmeden, ihale yapilmadan kiralandi. Böylece, Dalyan halki adina bu plajlari isleten Dalyan Belediyesinin devami olan ve bundan sonra da Dalyan ve Ortaca halki adina isletmek üzere talepte bulunan Ortaca Belediyesinin talepleri yok sayildi.

Bunun üzerine Iztuzu Kumsalini Kurtarma Platformu olarak hemen harekete geçerek, bu imza kampanyasini baslattik ve yetkililere seslendik.

Kaymakamligin tahliye emrinin iptali için Ortaca Belediyesi Mugla Idare Mahkemesinde dava açti.

Güzel haber geçtigimiz Pazartesi geldi!

Mahkeme, Iztuzu özellestirme ihalelerinde yürütmeyi durdurma kararini açikladi.

Karsi tarafa (Davali tarafa) savunma yapmasi ve mahkemenin istedigi belgeleri ve açiklamalari dosyaya sunmasi için 15 gün süre verdi.

Simdi, önümüzde 15 günlük bir süre var.

Bu sürede karsi taraf itiraz etme hakkina sahip. Sonrasinda mahkeme itirazi degerlendirip duruma bakarak kararini verecek.

Hemen simdi, buraya tiklayip kampanyayi imzala, mahkeme kararini verirken Iztuzu’na destegini göster.

Ülkemizin taraf oldugu uluslararasi anlasmalar geregi, bu alanlarda, sürdürülebilir turizmi destekleyen, katilimci ve çevreci yönetim politikalari izlenmelidir.

Iztuzu gibi dünyada sayili dogal koruma alanlarinin devlet tarafindan gelir kaynagi zihniyetiyle yönetilmemelidir.

Hemen imzani atarak Iztuzu Kumsali’nin gelecegini belirleyebilirsin.

Simdi imzala

Destegin için tesekkürler,

Iztuzu Kumsalini Kurtarma Platformu -  Change.org

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 673 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss