Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektriğe gizli zam!
22 Mayys 2014, 20:16

Elektriğe gizli zam!

Sayaç okumaya yüzde 21 zam yapıldığı belirtildi

Elektrige gizli zam!

Elektrik Mühendisleri Odasi, elektrige gizli zam yapildigini açikladi.Yapilan açiklamada, sayaç okumaya yüzde 21 zam yapildigi belirtildi.

Elektrik Mühendisleri Odasi (EMO), yeni tarifelerde elektrige gizli zam yapildigini açikladi. “Dagitim hizmet bedeli yüzde 24.4, perakende satis hizmet bedeli yüzde 29.7, iletim hizmet bedeli yüzde 20.3, çiplak elektrik bedeli ise yüzde 0.8 oraninda zamlandi” diyen EMO, yurttaslardan yillik 2 milyar TL fazladan tahsilat yapildigini ve sayaç okumaya da yüzde 21 zam uygulandigini kaydetti.

EMO Yönetim Kurulu, yaptigi yazili açiklamada, 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olan yeni tarifelerde gizli zam oyunlari olduguna dikkat çekti.

Özellestirilen dagitim sirketlerinin, 2014’te kayip ve kaçak hedefleri nedeniyle azalmasi gereken gelirlerinin vatandasin cebinden takviye edildigine vurgu yapilan açiklamada, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz,elektrige zam yapilmadigini açiklarken, EMO 1 Ocak 2014’ten itibaren yürürlüge giren tarifeler üzerindeki incelemesinde ‘gizli zam’ yapildigini belirledi. Sirketlerin uymak zorunda olduklari hedef geregi 2014’te yurttaslardan tahsil edilecek kayip/kaçak bedelleri indirilirken; bu indirim faturaya yansitilmadan buharlastirildi. Iletim, dagitim, perakende satis hizmeti ve sayaç okuma bedellerine, yüzde 5.3’lük 2014 enflasyon hedefini de, 2013 için beklenen yüzde 6.8’lik enflasyon beklentisini de asan yüzde 20’ler düzeyinde zam yapildi. TETAS’in yaptigi yüzde 8’lik fiyat indirimi de faturalara yansitilmadigi gibi çiplak elektrik fiyati da yüzde 0.8 oraninda artirildi” denildi.

Cumhuriyet

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 563 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss