Yüksekögrenim mezunu geçici isçiye 21.250, lise ve dengi okul mezunlarina 19.275, ilkögretim (ilkokul mezunu veya okur-yazar dahil) mezunlarina 17.275 gösterge rakaminin memur maas katsayisi ile çarpimindan elde edilecek tutar maas olarak ödenecek. Öte yandan, çalistirilacak geçici isçilerin sözlesme süresi 10 aydan 11 aya çikarildi.
RESMI GAZETEDE YAYIMLANDI
Kamu Kurum ve Kuruluslarindaki Geçici Mahiyetteki Isleri Yürütmek Üzere Geçici Personel Istihdami ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkindaki Bakanlar Kurulu Karari Resmi Gazete'de yayimlandi. Buna göre, 36 bin 215 kisinin, bir mali yilda 11 ayi geçmemek üzere, 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 4'üncü maddesinin (C) fikrasina göre, 2010 yilinda geçici personel olarak sözlesmeli çalistirilmasina iliskin usul ve esaslar belirlendi. Karar kapsaminda istihdam edilecek geçici personel 30 günlük süre içerisinde ilgili kurumlara basvuracak. Istihdam edilecek geçici personele, tahsil dereceleri dikkate alinarak brüt aylik ücret ödenecek. Yüksekögrenim mezunlarina 21.250, lise ve dengi okul mezunlarina 19.275, ilkögretim (ilkokul mezunu veya okur-yazar dahil) mezunlarina 17.275 gösterge rakaminin memur maas katsayisi ile çarpimindan elde edilecek tutar maas olarak ödenecek.
HARCIRAH ÖDENECEK
Geçici personelden, belirlenen görevleri yapmak üzere, görevli olduklari memuriyet mahalli disinda görev yapacaklara 6245 sayili Harcirah Kanunu hükümlerine göre harcirah ödenecek. Ceza infaz kurumlari ve tutukevlerinde fiilen görev yapan geçici personel, ceza infaz kurumlari ve tutukevlerinin asli personeli gibi iase edilecek. Geçici personel, "Devlet Memurlari Yiyecek Yardimi Yönetmeligi" hükümleri çerçevesinde, Maliye Bakanligi tarafindan belirlenen usul ve esaslar dahilinde, yiyecek yardimindan faydalandirilacak. Geçici personele, belirlenen ücretler disinda herhangi bir ad altinda ücret ödenmeyecek ve sözlesmelerine bu yolda hüküm konulamayacak. Bu ödemeler, sosyal güvenlik mevzuatina göre kisiden yapilacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi disinda herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak.
MAASLAR HER AYIN 15'INDE ÖDENECEK
Ödemeler, görevin yapilmasini müteakiben her ayin 15'inde yapilacak. Hizmet sözlesmesinin sona erdirilmesi halinde kist olarak hesaplanan ücret, ayrilma tarihini takip eden ayin basinda ödenecek. Geçici personelin çalisma saat ve sürelerinin belirlenmesinde, çalistiklari kurumdaki Devlet memurlari için tespit edilen çalisma saat ve süreleri uygulanacak. Geçici personel, istihdam edildigi sürece disarida kazanç getirici baska bir is yapamayacak. 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (C) fikrasina göre yapilan çalismalarin toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre is sonu tazminati ödenecek.
TAZMINAT ÖDEME SARTLARI
Ücretli izin süreleri dahil en az 12 ay fiilen çalisan geçici personelden, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca kendilerine yaslilik veya malullük ayligi baglanmasi veya toptan ödeme yapilmasi, ilgilinin ölümü, ilgilinin kendi istegi ile sözlesmeyi feshetmesi veya yenilememesi, hallerinden birinin vuku bulmasindan dolayi hizmet sözlesmesi sona erenlere, çalisilan her bir yil için, ayrilis tarihindeki hizmet sözlesmesinde yazili brüt aylik ücret tutarinda is sonu tazminati ödenecek. 12 aydan artan süreler için 12 ay için hesaplanan miktardan artan süreye isabet eden tutar kadar ödeme yapilacak.
HER AY IÇIN AZAMI 2 GÜN IZIN
Geçici personele, çalistiklari her ay için azami 2 gün ücretli izin verilebilecek. Bu izinler toplu olarak da kullandirilabilecek. Geçici personele, resmi tabip raporu ile kanitlanan hastaliklar için yilda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalik izni verilebilecek. Geçici personele, dogum yapmasindan önce 8 hafta ve dogum yaptigi tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylikli izin verilecek. Geçici personel, sosyal güvenlik mevzuati yönünden 5510 sayili Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanunu hükümlerine tabi olacak.
2010'DA 36 BIN 215 KISI GEÇICI PERSONEL ISTIHDAM EDILECEK
2010 yilinda Adalet Bakanligi'nda 4 bin, Milli Savunma Bakanligi'nda 100, Içisleri Bakanligi'nda 3 bin 500, Maliye Bakanligi'nda bin, Milli Egitim Bakanligi'nda 14 bin, Bayindirlik ve Iskan Bakanligi'nda 250, Saglik Bakanligi'nda 2 bin 500, Ulastirma Bakanligi'nda bin, Tarim ve Köyisleri Bakanligi'nda bin 500, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nda 200, Sanayi ve Ticaret Bakanligi'nda 100, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi'nda 50, Kültür ve Turizm Bakanligi'nda 500, Çevre ve Orman Bakanligi'nda 2 bin, Yargitay Baskanligi'nda 130, Danistay Baskanligi'nda 60, Devlet Personel Baskanligi'nda 15, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü'nde 800, Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü'nde 10, Üniversitelerde 4 bin 500 olmak üzere toplam 36 bin 215 kisi geçici personel olarak istihdam edilecek.
Bu haber 1190 defa okunmuştur.