Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun Valisi Çöp Açıklaması
16 Mayys 2017, 01:50

Giresun Valisi Çöp Açıklaması

Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi çöp alımlarına hazırmış!

Giresun Valisi Çöp Açiklamasi

Çavuslu Kati Atik Bertaraf Tesisi çöp alimlarina hazirmis!

Vali Hasan Karahan; “Çavuslu Kati Atik Bertaraf Tesisi çöp alimlarina hazir ancak Giresun belediyesinin sorumlulugunda bulunan aktarim merkezi ile yine üye belediyelerin kendilerinin gidermeleri gereken bazi eksiklikler nedeniyle aktarim islerinin baslayamiyor” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan tarafindan yapilan açiklama söyle;

BASIN AÇIKLAMASI:  Çöp Aktarimini Valiligimizin Erteletmesi Söz Konusu Degildir

Giresun Ili Kati-Sivi Atik ve Içme Sulari Birligi tarafindan Görele Ilçesi Çavuslu Beldesi Tasocagi Mevkiinde yaptirilan Kati Atik Bertaraf Tesisinin açilmasiyla ilgili Birlik Baskani Vali Hasan Karahan tarafindan 12 Mayis 2017 Cuma günü yapilan basin açiklamasi, 13 Mayis 2017 Cumartesi günkü bazi basin yayin organlarinda yanlis anlasilmalara mahal verilecek basliklarla kamuoyuna aktarildigi görülmüstür.

Bu hususun düzeltilmesi ve kamuoyunda yanlis anlasilmalara meydan verecek algi olusmamasi için yeni bir açiklama yapilmasina ihtiyaç duyulmustur.

Basin açiklamasinin son bölümünde; Kati Atik Bertaraf Tesisinin alim yapmasinda yasal veya teknik herhangi bir eksikligin bulunmadigina vurgu yapmak için, aktarimlarda yasanan gecikme ve sorunlarin Giresun Merkezde bulunan ve Belediyenin sorumlulugunda olan aktarma istasyonunun eksiklikleri ve Belediyenin temin etmesi gereken kati atik aktarma araçlarinin (Semi-Treyler) temini kismindaki aksakliklardan dolayi kati atiklarin nakil islemlerinin bugüne kadar yapilamamis oldugu, üye belediyelerin bu eksikliklerini gidermeleri halinde çöp aktarma islemlerinin yapilabilecegi belirtilmisti.

Ancak, basin açiklamamiz, basin organlarinca haberlestirilirken, açiklamamizin son bölümüne atifta bulunularak kullanilan basliklara, üye belediyelerin yükümlülügünde bulunan söz konusu eksiklikler giderilmeden çöp aktarimina Valiligimizin izin vermedigi veya eksikliklerin tamamlanmasini istedigi seklinde anlamlar yüklendigi yada böyle algilamalara neden olacak ifadeler kullanildigi görülmektedir.

Söz konusu basin açiklamamizda ifade etmek istedigimiz husus; Kati Atik Bertaraf Tesisinin alimlara hazir oldugu, il merkezinde belediyenin sorumlulugunda bulunan aktarim merkezi ile yine üye belediyelerin kendilerinin gidermeleri gereken bazi eksiklikler nedeniyle aktarim islerinin baslayamadigi noktasindadir.

Valiligimiz veya Birligimiz tarafindan, baslatilan herhangi bir çalismayi durdurma yada erteletme durumu söz konusu degildir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Hasan KARAHAN Vali-Birlik Baskani

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 858 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss