Çanakçi Sehidine Agliyor
Çanakçi’li uzman çavus Murat Kasim sehit oldu.
Uzman Çavus Murat Kasim,Van Çaldiran ilçesinde teröristlerle girdigi çatisma sonucu sehit olmustur.
Tokat'ta görev yapan ve geçici görev için Van'da bulunan 1984 dogumlu Murat Kasim teröristlerle girilen çatismada sehit oldu.
Çanakçi,Deregözü Köyünden sehit Murat Kasim’in ailesine aci haberi vermek üzere Çanakçi Kaymakami,Jandarma Ilçe Komutani ile birlikte 112 acil servis ambulansiyla sehitin ailesine aci durumu bildirmeye gitti.
Sehidimiz Çanakçi’da Ugurlanacak
Çanakçi Nüfusuna Kayitli J.Uzm. Çvs. Murat Kasim, Van’da Sehit Düstü
Van ilinde; Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarina yönelik devam eden operasyonda Çanakçi nüfusuna kayitli J.Uzm.Çvs. Murat Kasim sehit edildi.
Van’da BTÖ mensuplarina yönelik, Çaldiran ilçesi Tendürek kirsalinda icra edilen Sehit J.Kd. Binb. Kivanç CESUR-3 operasyonu sirasinda, 1 Eylül 2016 Persembe günü saat 14.00 sularinda BTÖ mensuplarinca açilan ates sonucu ilimiz Çanakçi ilçesi Deregözü nüfusuna kayitli 1984 dogumlu J.Uzm.Çvs. Murat Kasim sehit düstü.
Annesi Hava Kasim Çanakçi ilçesi Deregözü Köyünde yasayan Sehit Murat Kasim, babasini Mustafa Kasim’i 2016 Haziran ayinda vefat etti.
Reyhan Karatas, Gülcan Karatas ve Ülkü Kasim adinda 3 kiz, Muhammet, Hasan Ali ve Timur Kasim adinda 3 erkek olmak üzere toplam 7 kardes olan Sehit Murat Kasim, Cennet Kasim ile evli olup, Berra Nur (2) ve Rumeysa (1) adli iki kiz çocugu babasidir.
Kardesi Hasan Ali Kasim, Sirnak/Beytüssebap’ta Uzman Erbas, diger kardesi Timur Kasim ise Isparta ilinde er olarak vatani görevini yapmakta olan Sehit Kasim, 8 yillik Uzman Çavus olup, 2016 genel atamalari ile Van J.Kom.Öz.Hrk.Tb.K.ligi emrinde görevlendirilmistir.
Van’dan havayolu ile 2 Eylül 2016 Cuma günü Ordu-Giresun Havalimani’na getirilecek olan Sehit J.Uzm.Çvs. Murat Kasim, ayni gün Çanakçi Merkez Camiinde Cuma Namazina müteakip kilinacak Cenaze Namazinin ardindan, Çanakçi ilçesi Deregözü Mahallesinde aile mezarliginda topraga verilecektir.
Giresun Valisi Hasan Karahan’in Taziye Mesaji
Giresun Valisi Hasan Karahan, J.Uzm.Çvs. Murat Kasim’in Van’da sehit edilmesi nedeniyle bir taziye mesaji yayinladi.
Vali Karahan, yayinladigi taziye mesajinda: "Vatanimizin bölünmez bütünlügüne karsi yapilan saldirilari önlemek, milletimizin can ve mal güvenligi ile emniyetinin saglanmak için gece gündüz demeden, her türlü sartlar altinda mücadele eden güvenlik güçlerimizin Van ili Çaldiran ilçesi Tendürek kirsalinda BTÖ mensubu hainlere yönelik gerçeklestirilen Sehit J.Kd. Binb. Kivanç Cesur-3 operasyonu esnasinda BTÖ mensuplarinca açilan ates sonucu ilimiz Çanakçi ilçesi nüfusuna kayitli J.Uzm.Çvs. Murat Kasim sehit düsmüstür.
Ülkemizin zorlu bir dönemden geçtigi bu günlerde almis oldugumuz bu aci haberin üzüntüsünü yüregimizde hissederken, milletimizin birlik ve beraberligine kasteden bu hainler asla emellerine ulasamayacaklardir. Bu hainlere ihanetlerinin hesabi mutlaka sorulacaktir. Söz konusu alçakça saldirida sehit olan kahraman askerimiz Murat Kasim’a ve tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakinlarina, silah arkadaslarina, milletimize ve Türk Silahli Kuvvetleri mensuplarimiza sabir ve metanet diliyorum" dedi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com
Bu haber 1114 defa okunmuştur.