Polisin hatasi Görele maçini erteletti
Polis gaz sikti,maç sona erdi.

Fatsa Belediyespor taraftarlari ile Görelespor taraftarlari arasinda çikan kavgaya polisten sert müdahale geldi.
Olaylari önlemek isteyen Polis,Fatsa Belediyespor taraftarlarina biber gazi sikinca,taraftarlar kendilerini korumak amaciyla sahaya atladi ve karsilasma 80.dakikada tatil edildi.
Görelespor maçinin ertelenmesine neden olan olaylari baslatan Fatsa fanatiginin,Görele polisi tarafindan serbest birakilmasi sonucu gelistigi belirtiliyor.
Fatsaspor fanatigi sahis önce Görele polisince gözaltina aliniyor ancak maç bitmeden serbest birakildi deniliyor.
Serbest birakilan fanatikin Görelespor taraftarlarinin arasina girdigi ve bu nedenle olaylarin çikmasina neden oldugu kaydediliyor.
Görelespor ile Fatsa Belediyespor arasinda oynanan karsilasma tribün olaylari nedeniyle tatil edildi.
GÖRELESPOR’UN SUÇU NE?
Görelespor seyircileri ise olaylari söyle yorumluyor;
“Pazar günü yasananlar,tamamen emniyetin suçudur.Basta Görele ilçe emniyet müdürü olmak üzere bir çok polis görevlisi orantisiz güç kullanimina seyirci kalmislardir.Polis biber gazi sikarken ölçüsüz davranmis,.Görele seyircisi içindeki resit olmayan çocuklarin gazdan zarar görmelerine yol açmislardir.Ilçe kaymakami elleri cebinde,umarsizca etrafina bakinarak,olaylara seyirci kalmis,olayi çikaran misafir takim seyircilerine müdahale edilmesini engelleyerek Görele ilçesinin güzide insanlarini yok saymistir.Yaklasik 100 kisilik misafir seyirci grubunu karsi tarafta yeni yapilan tirübün varken Görele seyircisinin yanina yerlestirmek hangi mantigin ürünüdür.Bizler deplasmanlarina gittigimiz Sinop,Ladik ve Erbaa ilçelerinde tamamen ayri tiübünlere yerlestirilerek tecrit edildik.Dogrusu da buydu”
Simdi gözler Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na (AFDK) çevrildi.
Hakem ve gözlemci raporu dogrultusunda AFDK'nin önümüzdeki günlerde maçla ilgili karari açiklamasi bekleniyor.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com
Bu haber 1270 defa okunmuştur.