Sinan Kitapçi anjiyo oldu
CHP Giresun Il Baskani Sinan Kitapçi anjiyo oldu.
Yogun bir seçim kampanyasi sürdüren CHP Giresun Il Baskani Sinan Kitapçi,gögsünde olusan agrilar nedeniyle Özel GOP Hastanesinde anjiyo oldu.
Basarili geçen anjiyo sonrasinda servisinde dinlenen Kitapçi’nin bir süre sonra taburcu olmasi bekleniyor.
CHP Giresun Il Baskani Sinan Kitapçi’ya çok geçmis olsun der,acil sifalar dileriz.
Özel GOP Hastanesi Anjiyo Ünitesi
Dünyada bir numarali ölüm nedeni kalp damar hastaliklaridir. Kalp damar tikaniklari ve buna bagli gelisen kalp krizleri insanlarin yasam kalitelerini bozmakta, ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Neyse ki kalp damar tikanikliklarinin kesin teshisi koroner anjiografi laboratuarlarinin kurulmasi ile mümkün hale gelmistir. X isinlari, kalp damarinin içinin ses dalgalari ile görüntülenmesi ve kalp damarindan direkt basinç ölçülebilmesi sayesinde yapilan görüntülemeler ile kalp damar tikanikliklari tespit edilebilmekte ve stent denilen aparatlar yardimi ile de kalp krizine sebep vermeden açilabilmektedir. Hatta kalp krizi esnasinda bile tikali damarin açilabilmesi mümkün olmakta ve bu sayede insan ömründe belirgin uzama saglanabilmektedir.
Hastanemizde 24 saat hizmet verme esasi ile çalisan, hasta ve saglik çalisanlarinin güvenliginin ön planda tutuldugu, modern cihazlar ile donatilmis koroner anjiografi ünitesi mevcuttur. Dünyada girisimsel kardiyoloji alaninda yasanan ilerlemeler yakindan takip edilmekte, en yeni teknolojiler kullanilmaktadir.
Koroner anjiografi ünitemizde sadece kalp damar tikanikliklari degil, sah damarlari (karotis arter), böbrek damarlari (böbrek) ile kol ve bacak damarlarinin tikanikliklari da balon/stent yöntemleri ile açilabilmektedir. Aort damarindaki genislemeler (anevrizma) ameliyatsiz yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Dogustan olan kalp delikleri de (ASD,VSD,PDA gibi) semsiye benzeri cihazlar kullanilarak vücutta herhangi bir kesi olmaksizin kapatilabilmektedir. Elektrofizyolojik çalisma denen yöntemle ise kalpdeki ritm bozukluklarinin teshisi ve ablasyon denilen yöntemle de tedavisi mümkün olmaktadir. Ayrica kalp atim hizinin çok yavas veya çok hizli oldugu hastalarda kalp pilleri takilarak ritm bozukluklari ortadan kaldirilabilmektedir.
Anjiografi laboratuarimizda modern sartlarda yapilan girisimler kisa süre almakta, koroner anjiografi yapilan hastalar ayni gün, girisimsel yöntemler ile tedavi edilen hastalar bir ertesi gün taburcu edilmektedir. Yapilan islemlerin çogunda, hasta konforunun en üst seviyelerde oldugu el bilegi atardamari kullanilabilmektedir. Bu sayede hastalar anjiografiden sonra yatak istirahatine gerek kalmaksizin istedikleri gibi dolasabilmekte, kisisel ihtiyaçlarini karsilayabilmektedirler.
Anjiyo nedir? Nasil yapilir?
Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adi verilen damarlarin görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasinda damar sertligi olarak bilinen koroner arter hastaligindan süphe duyuldugunda ya da hastaligin belirtileri ortaya çiktiginda bu damarlari görüntülemek için kullandigimiz bir yöntemdir. En sik görülen, hastaligi isaret eden belirti gögüs agrisidir.
Hastalara iki farkli yaklasimla koroner anjiyografinin yapilmasini öneriyoruz. Hekim, hastada durumun ciddiyetini gösteren sikayetleri (Kalp krizi tehdidi gibi) tespit ederse bazi testlere gerek duymadan, dogrudan anjiyografi yapar. Akut kalp kirizi sirasinda da dogrudan anjiyografi yapilmalidir. Buradaki amaç, kalp damarlarinin görüntülenmesinin ötesinde tikali damari aninda tespit ederek kalp krizini durdurmaya yönelik, damarin açilmasi (Stendleme) isleminin yapilmasi hayat kurtaricidir. Burada balon anjiyo plasti ve stendleme islemini de anjiyografiyle birlikte yaparak kalp krizini basladiktan sonra ilk iki saat içinde durdurabiliyoruz. Bu sekilde hem ölüm riskini azaltmis hem de uzun dönemde geçirilmis kalp krizinin etkilerinden hastayi kurtarmis oluyoruz.
Hastanin sikayetlerini dikkate alarak durumun daha az ciddi oldugu düsünüldügünde ikinci yöntem kullaniliyor. Hasta belli bir eforla gögüs agrisindan yakiniyorsa kalp damarlarinda bir problem oldugunu anlayabiliyoruz. Burada durum çok acil olmadigi için korner anjiyografi kararini efor testi, sintigrafi (Talyum testi olarak da bilinir) gibi bazi ön testlerle degerlendiriyoruz. Bunlar temel olarak anjiyografi yapilmasina gerek olmadigini dogrulatan testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizligine ait bulgular varsa bu hastalara anjiyografi öneriyoruz.Medicalpark
Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com
Bu haber 1054 defa okunmuştur.