Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu ilçe hergün taşınıyor
19 ?ubat 2015, 10:08

Bu ilçe hergün taşınıyor

Türkiye'de ilk defa taşımalı sistemle bir ilçe modeli uygulamaya konuldu

BU ILÇE HER GÜN TASINIYOR

Tasimali Ilçe Çanakçi

Türkiye’de ilk defa tasimali sistemle bir ilçe modeli uygulamaya konuldu.

Milli Egitim Bakanliginin hayata geçirdigi tasimali egitim sisteminden sonra Içisleri Bakanligi da Giresun’un Çanakçi Ilçesinde tasimali ilçe sistemini devreye soktu.

Ilçe genelinde devlet kurumlarinda, kaymakamlikta, ziraat odasinda, egitim kurumlarinda, bankada, saglik merkezinde ve belediyede görev yapan yaklasik 300 devlet memurundan 290’i gerek servisle gerekse özel araçlariyla her gün ortalama 60 kilometre yol kat ediyorlar.

Uzun süredir gündemde olmasina ragmen Çanakçi ilçesinde tamamlanamayan alt yapi eksikligi nedeniyle ilçede yeterli konut olmayinca lojman tahsis edilen Çanakçi Kaymakami ve Jandarma personeli haricinde ki tüm personel basta Belediye Baskani da olmak üzere her gün düzenli olarak en yakin ilçe konumunda ki Görele, Giresun, Eynesil ve Tirebolu’ya gidip geliyor.

Ziraat Bankasinin sekiz personeli,tüm Saglik Ocagi çalisanlari, Çanakçi Ilçe Emniyet Müdürlügünde görev yapan 22 polis memurunun nöbet disindakilerin tamami ise mesai bitiminde ilçe disinda ikamet ediyor.

Bir önceki dönemde gündeme gelen Kentsel dönüsüm Projesinin ise hayata geçip geçmeyecegi ise bilinmemekle beraber, Giresun genelinde yasanan nüfus artisinin aksine Ilçe nüfusunun her yil azaldigi Çanakçi ilçesinde ilçe merkezinde yasayan 1756 kisinin yüzde 75’ni ise emekliler gurubu olusturuyor.

Konut sorununun çözüme kavusturulmadigi Çanakçi ilçesinde ayni zamanda akaryakit istasyonu da bulunmadigindan tüm özel ve resmi araçlar da 19 kilometre uzaklikta ki en yakin yerlesim merkezi olan Görele’ye gitmek zorunda. Gündüz saat 15 den sonra esnafin kepenk kapattigi, hayatin durdugu Çanakçi ilçesinde yasanilan ekonomik durgunluk ise hat safhada.

Basit asayis olaylarin disinda herhangi bir vakanin olmadigi Çanakçi ilçesinde 79 kisiye bir güvenlik görevlisi düserken ilçe ayni zamanda Türkiye’nin en huzurlu yerlesim birimi özelligini de tasimakta.

Haber : Saban Kutlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 763 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss