Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dere Suyundan Elektrik Üretti
23 Haziran 2014, 23:06

Dere Suyundan Elektrik Üretti

Elektrik üretmeyi başaran Uğur Kerim (50) bu sistemi herkese tavsiye ediyor.

Dere Suyundan Elektrik Üretti

Giresun’un Tirebolu Ilçesine bagli Yaliköy Köyünde yasayan ve bedava elektrik üretmeyi basaran Ugur Kerim (50), simdi vatandaslarin imdadina kosuyor.

Elektrigi bedavaya getiren su türbini sistemiyle yaklasik 6 bin lira maliyetle bu sistemi isteyen herkese kurdugunu söyleyen Lise mezunu Kerim, suyu elektrik enerjisine çeviren çalismasi ile ilgi odagi olmayi basardi.

Elektrik üretme çalismalarina bir tanidiginin israriyla basladigini, uzun süren bir çalisma sonucunda su ile elektrik üreten sistemi kurdugunu belirten Kerim,

“Kurmus oldugumuz su türbini sistemi ile alabalik çiftliklerinde, köylerde bulunan su degirmenleri, çogu köylerin su sebekelerini n elektrikle çalismasi nedeniyle yüksek gelen elektrik faturalarindan kurtulmak için sudan ürettigimiz elektrikle elektrik faturasina son verebiliriz. Ayrica bunlarin yaninda günes enerjisi ve rüzgar gülüyle elektrik üretiyoruz. Yapmis oldugumuz bu sistem gün isiginda sabah saat 4.00’dan aksam saat 18.00’a kadar elektrik üretiyor. Bu enerjiyi akümülatörlerimize depoluyoruz inverter yardimiyla 220 volta dönüstürüyor evde is yerinde bulunan cihazlari gece boyunca çalistiriyor. Sudan ürettigimiz elektrigi suya yakin olan yerlerde alabalik çiftliklerine ve benzeri mekanlara yapabiliyoruz. Günes paneliyle de aricilarin kullandigi yayla evleri bag evlerini elektrikle aydinlatiyoruz. En verimli elektrik üretimini saglamak için su olan yerde suyu tercih ediyoruz. Ibrahim Kuzu için kurdugumuz bu dinamo sistemini bir ay gibi bir zaman içinde kurduk. Bu sistem bize yaklasik 6 bin liraya mal oldu. Bundan sonraki kuracagimiz sistem bu kadara uzun süreli olmayacak ” dedi.

Kurdurdugu mini elektrik santralinin ev ekonomisine katkida bulundugunu, bu sistemi herkese tavsiye ettigini belirten Trabzon’un Salpazari ilçesine bagli Doganci köyünde yasayan emekli ögretmen Ibrahim Kuzu (50) “ Köyümüzün içinden geçen derenin içine kurdurdugumuz bu sistem sayesinde üç ayda bir ödedigim 260TL. Elektrik faturasindan kurtuldum. Bu sistemle ilgili Ugur Kerim kardesimle uzun süredir düsünüyorduk. Önce dere üzerine kuracagimiz sistemin yerini tespit ettik ve yaklasik bir ay süre içerisinde elektrik üretmeyi basardik. Simdi elektrigimiz var ve kullaniyoruz. Ev ekonomisine de katkida bulunuyor herkese tavsiye ediyorum. Üretilen elektrik iki evin elektrik ihtiyacini giderecek güçtedir. Keske deremizin suyu daha fazla olsa da köyün elektrik ihtiyacini karsilaya bilsek” diye konustu.

Haber-Foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2116 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss