Kaymakam Köy Yollarini Inceledi
Görele Kaymakami Ünal Kiliçarslan,ilçeye bagli köy yollarinda devam eden asfalt ve stabilize çalismalarini yerinde inceledi.

Giresun’un Görele ilçesine bagli köy yollarinda devam eden asfalt ve stabilize çalismalarini yerinde inceleyen ilçe Kaymakami Ünal Kiliçarslan, 48 olan köy sayisinin Aydinlar Köprübasi ve Kirikli Beldelerin kapanmasiyla 51’e yükseldigini söyledi.
Kaymakam Kiliçarslan, Ilçe Özel Idare sefi Coskun Kamber ile birlikte ilçeye bagli Karaburun Köyünde çalismalari devam eden asfalt ve stabilize çalismalarini yerinde kontrol ederek bilgi aldi.
Ardindan Çiftlik Köyüne geçen Kaymakam Kiliçarslan, “Karaburun Köyünde çalismalar kapsaminda projelendirdigimiz bin 200 metre birinci kat asfalt yolumuzu ikinci kat asfalt haline getirme çalismalarimizla ilgili olarak birinci kat asfalt niteligindeki yolumuzun maalesef birinci kat asfalt niteligini kaybetmesinden dolayi 2013 yilinda bu yolumuzu ikinci kat asfalt haline getirememistik. Dolaysiyla bu yil içerisinde 2013 teki eksik kalan çalismamizi gerçeklestirmis bulunuyoruz. Stabilize haline gelmis bu yolumuzun bu yil birinci kat asfalti önümüzdeki yilda ikinci kat asfaltini yapacagiz. Bu yolumuzun bin 200 metresini asfaltlayacaktik ama köyümüzün muhtari Temel Tüfekçi’nin talebi üzerine 300-400 metre daha uzatmayi düsünüyoruz. 2014 yili içerisindeki ihale edilen ilk çalismamiza baslamis bulunmaktayiz. Bundan sonraki çalismalarimiz ulasim, içme suyu, ikinci kat asfalt, beton yol ve su deposu yapimi çalismalarimiz olacaktir. Bu çalismalarin yapim esnasinda hem de is bittikten sonra geçici kabulü asamasinda iken kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi.
48 olan köy sayisinin Aydinlar Köprübasi ve Kirikli Beldelerin kapanmasiyla köy sayisinin 51’e yükseldigini aktaran Kaymakam Kiliçarslan, “Sorumluluk sahamizda 48 köyümüz vardi mahalli idare seçimleriyle birlikte 3 beldemiz köy haline geldi ve dolaysiyla köy sayimiz 51’e ulasti. 51 köylerimizdeki mevcut yollarin kalitesini ve standardini artirmak yani stabilize ise birinci kat asfalt haline getirmek birinci kat asfaltsa ikinci kat asfalt haline getirmek ya da beton yol haline getirmek istiyoruz. Diger köylerimizde devam eden çalismalarimiz Saglik Köyü - Maksutlu Köyü bin 500 metre, Çiftlik Köyü 2 bin 300 metre, Yegenli Köyü 2 bin metre çatak Köyü - Aralikoz Köyü bin 300 metre alt yapi çalismalari devam ediyor. Alt yapi çalismalari bittikçe asfalt çalismalari devam edecek. Bunun yaninda 6 bin metre Kusçulu Köyü -Bogali Köylerine sicak asfalt çalismasi yapilacak ve bunun disinda stabilize çalismalarimiz devam edecek. Çiftlik Köyü merkez yolumuzun baslangicindan itibaren bin 800 metre birinci kat asfalt çalismasini gerçeklestirecegiz. Arkadaslarimiz özel idare makinalari gelmeden önce stabilize yolu düzenlemis ve filler malzemesini çekmisler biz akabinde asfaltini bekliyoruz. Bizim amacimiz yollarin standardini iyilestirmek yani köylü vatandaslarimizin ve bu yoldan gelip gidecek vatandaslarimizin daha konforlu ulasim hizmetini saglamaktir. Bin 800 metrenin bin 200 metresi yapilmis durumda alt yapisi hazir en kisa sürede birinci kat asfalt haline getirecegiz. Önümüzdeki yilda da ikinci kat asfalti yapilacak yine ayni köyümüzün bu yol çalismasinin ardindan devami olan 100 metrelik bir yolumuz var orayi da yapacagiz. Su anda bizim amacimiz 520 kilometre olan köy yolu agimizin standardini artirmak. Yani stabilize ise birinci kat asfalt haline getirmek birinci kat asfaltsa ikinci kat asfalt yapmak ve beton yapilmasi gereken yollarin yapilmasini saglamak. Yol agamizda yol çok uzun. Yolu yaptiktan sonra bitmiyor o yolu korumaya almak zorundayiz. Her yagmurda sikintiyla karsi karsiya kaliyoruz” diye konustu.

Haber-foto : Bekir Öztürk
Bu haber 1289 defa okunmuştur.