Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlaçla Gürcistan'a gitmeyin
25 Mayys 2014, 01:00

İlaçla Gürcistan'a gitmeyin

Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu uyarısı

"Ilaçla Gürcistan'a gitmeyin"

Gürcistan Magduru Aileleri Dernegi Baskani Nuriye Kaputoglu, "Daha önce vatandaslarimizi defelarca uyardik. Gezi ya da ticari ne amaçla olursa olsun Gürcistan'a giderken üzerinizde ilaç bulundurmayin" dedi.

Kaputoglu, 53 Gazeteciler Dernegi'nde yaptigi açiklamada, Nihat Köroglu adli Türk vatandasinin, yakinlariyla gezmek için Sarp Sinir Kapisi'ndan Gürcistan'a geçerken üzerinde agri kesici bulundurdugu gerekçesiyle Gürcü yetkililerce gözaltina alindigi belirtti.

Köroglu'nun Gürcistan'a sadece gezi amaçli gittigini dile getiren Kaputoglu, "Gümrükten geçerken üzerinde ilaç bulundurdugu gerekçesiyle gözaltina alindi" ifadesini kullandi.

Türk Gümrük Kapisinda, Gürcistan'a ilaçla geçisle ilgili uyari tabelalari olmasi gerektigini kaydeden Kaputoglu, söyle devam etti:

"Maalesef hiçbir uyari yok. Artik kapida tedbirlerin alinmasi gerekiyor. Bizim kapida 'Gürcistan'a giderken ilaçla geçmeyin' diye uyarici levhasi vardi. O levha oradan kaldirilmis. Biz elimizden geldigince vatandaslarimizi uyariyoruz. Bir vatandas olarak görevimizi yapiyoruz. Daha önce vatandaslarimizi defelarca uyardik. Gezi ya da ticari ne amaçla olursa olsun Gürcistan'a giderken üzerinizde ilaç bulundurmayin. Kötü niyeti olmayan her insan istedigi yere gidebilir. Biz bu insanlari savunuyoruz. Ates düstügü yeri yakiyor. Biz bu acilari yasadigimiz için maalesef duyarsiz kalamiyoruz."

Nihat Köroglu ise 12 Nisan'da Sarp Sinir Kapisi'ndan Gürcistan'a gittigini anlatarak, sunlari söyledi;

"2009 yilinda bel fitigi ameliyati oldum. Ameliyat oldugum tarihten beri doktorumun bana verdigi ve günde iki kez kullanmam gereken ilacim var. Raporlarim sürekli yanimda. Bu ilaçlar ile daha önce birçok ülkeye gittim ve hiçbir sorun olmadi. Türk gümrügünden bana 'raporun varsa sorun yok' dediler. Gürcü gümrügüne geldigimde çantama baktilar ve 'ilaç var mi' diye sordular. Ben de raporlarim ile kullandigim ilacimi gösterdim. Beni gözaltina alip 3 gün karakolda tuttular. Çiktigim mahkemede 10 bin lari kefaletle serbest kaldim ancak mahkeme sürdügü için Batum disina çikmam yasaklandi. 40 gün ilaçlarimi kullanamadim ve sagligim bozuldu. 40 gün üzerine ikinci mahkemede konsoloslugumuzun girisimleri sonucu 10 bin lari daha ödeyerek serbest kaldim. Mahkemede hakim bana 'tüm suçlamalari kabul edersen seni 10 bin lariye serbest birakiriz, aksi takdirde 5 ile 7 yil arasinda hapis yatarsin' deyince suçlamalari kabul ettim."

Köroglu, Gürcistan'a gerek ticari gerekse gezmek amaciyla gidenlerin çok dikkatli olmasi gerektigini ifade ederek, "Keyfi uygulamalar ile insanlarimiz magdur ediliyor. Gümrük kapimizda uyari tabelalari konmamis. Artik devletimiz önlemini almali" diye konustu.

haber53.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1713 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss