Kis Yeni Basliyor...
Istanbul'da hava sicakliklari pazartesi gününden itibaren 10 derece düsüyor.Marmara Bölgesi'nin birçok iline de kar geliyor.
Pazartesi kar geliyor. Hava sicakliklari 10 derece birden düsecek. Istanbul'da sicaklik 5 derece kadar iniyor. Dogu bölgelerle birlikte Bursa, Kirklareli, Edirne, Balikesir, Çanakkale ve Tekirdag'da yogun kar yagisi bekleniyor.
Yagislarin; genellikle yagmur ve saganak, Ege ve Akdeniz kiyi kesiminde gök gürültülü saganak, Dogu Anadolu'nun dogu kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor.
Yagislarin; Güneydogu Anadolu'nun dogusu, Bingöl, Mus, Bitlis, Sirnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor
ULUDAG'DA KAR KALINLIGI 44 SANTIMETRE
Uludag'da, kar kalinligi 44 santimetre olarak ölçüldü. Bursa Meteoroloji Müdürlügünden alinan bilgiye göre, kayak ve kis turizminin önemli merkezlerinden Uludag'in oteller bölgesinde kar kalinligi, bu sabah 44 santimetre olarak kayitlara geçti.
Hava sicakliginin gece en düsük sifirin altinda 3, en yüksek 4 derece ölçüldügü Uludag'da, yarin aksamdan itibaren kar yagisinin baslamasi ve 4 gün sürmesi tahmin ediliyor.
ERZURUM'DA YAGMUR VE KAR YAGISI ETKILI OLDU
Erzurum'da gece baslayan yagmur,yerini sabah saatlerinde karla karisik yagmura birakti.
Kurak bir kis geçiren Erzurum'da Mart ayinda yagmur ve kar yagisi etkili oluyor. Mart ayinin ilk günlerinden itibaren Erzurum merkez ve ilçelerine kar ve karla karisik yagmur düsmeye basladi. Günün erken saatlerinde simit ve ekmek firinlarinda çalisan isçiler, kisa kollu is giysileri ile kar topu oynadi. Kimisi ise kar altinda taze çitir simit yemenin tadini çikartti.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü'nden edinilen bilgiye göre, Erzurum ve Dogu Anadolu Bölgesi, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basincin etkisi altina girdi. Yagislar önümüzdeki iki günde karla karisik yagmur olarak düsecek. Bölgede Palandöken, Konakli gibi yüksek kesimlere kar yagacak. Palandöken'de kar kalinligi 80, Konakli bölgesinde 100 santimetre olarak ölçüldü. Erzurum'da gece en düsük hava sicakligi 0 derece olarak kaydedildi.

yuzdeyuzhaber
Bu haber 770 defa okunmuştur.