Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Develer güreşti, sahipleri kavga etti
12 Ocak 2014, 18:08

Develer güreşti, sahipleri kavga etti

Tarafları, polis ekipleri ve görevliler sakinleştirdi

Develer güresti, sahipleri kavga etti

Antalya'nin Kumluca ilçesinde bu yil 8'incisi düzenlenen "Geleneksel Deve Güresleri"nde bazi hayvan sahipleri arasinda kavga çikti.

Taraflari, polis ekipleri ve görevliler sakinlestirdi.

Kumluca Karatepe Stadi'nda düzenlenen güreslere, Aydin, Izmir, Denizli, Mugla, Demre ve Kumluca'dan yaklasik 100 deve katildi. Güresler, çekismeli anlara sahne oldu. Görevliler, zaman zaman develeri ayirmakta zorlandi.

Kimi develerin güres sirasinda kaçtigi görüldü. Bazi deve sahipleri arasinda güreste kurallar ihlal edildigi gerekçesiyle kavga çikti. Sahaya giren polis ekipleri ve görevliler, taraflari sakinlestirdi.

Kumluca Deveciler Dernegi Baskani Ahmet Karakus, güreslere ilgisinden dolayi hayvan sahiplerine ve vatandaslara tesekkür etti.

Kaymakamlik Kupasi için Aydin Çine'den "Tuncer" ve Aydin Bozdogan'dan "Sefa Bey-1", Belediye Baskanligi Kupasi için Kumluca'dan "Coskun Boncuk" ve Bodrum'dan "Goca Bodrumlu", Deveciler Dernegi Kupasi için Bodrum'dan "2. Gelidonya" ve Kumluca'dan "Büyük Fatih" adli develer güresti. Deve sahiplerine, güresler sonunda Kaymakam Canan Hançer Bastürk, Belediye Baskani Hüsamettin Çetinkaya ve dernek baskani Karakus tarafindan kupalari verildi.

Güresleri, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Menderes Türel, MHP'nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Kemal Çelik, bazi siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar izledi.

Güres agaligi seçimi yapilmayan etkinlikten elde edilen gelirin, Çiraklik Egitim Merkezi binasinin yapiminda kullanilacagi belirtildi.

(AA)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 506 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss