Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelsiz Yaşam Kampanyasına Sende Katıl
12 Ocak 2014, 00:57

Engelsiz Yaşam Kampanyasına Sende Katıl

Engelsiz Yaşam İçin Elele Kampanyasına Sende Katıl

ENGELSIZ YASAM IÇIN EL ELE

Saygi deger sevgili dostlar ENGELSIZ YASAM için mücadelede elinizden hiçbirsey gelmiyorsa buraya düsüncelerinizi öenerilerinizi yazarak bilgi paylasiminda bulunabilirsiniz.Arkadas listenizi davet ederek biizm daha çok insana,dolasiyla daha çok gönüllüye ulasmamiza,örgütlenmemize destek olarak rol almis olursunuz....

Istatistiklere göre,ülkemizin %12si engelli 3/1 iengelli yakini. diger kalaniysa yarinindan habersiz engelli adayi fakat ne yazikki engelli haklari,sorunlari,sosyal hayattaki yerinin önemi konusunda kaçta kaçimiz tasin altina elini koyupta ses çikartiyor tartisilir.

Bedensel,Zihinsel,Ruhsal,Duyusal,Sosyal,dogustan yada sonradan yeteneklerinden çesitli derecelerde yoksun oldugu için toplumsal hayata uyum saglamada ve günlük gereksinimlerini saglamada güçlük çekenlerle iç içe yasiyoruz.
Ama zaman zaman onlar dislaniyor,engelleniyor,görmezden geliniyor.Oysaki hepiimizin eksikleri var,herkes aslinda potansiyel engelli yarin basimiza ne gelecegini bilmiyoruz.Ancak bunu düsünemiyoruz yada düsünmemeyi tercih ediyoruz.Engelli bireyler insan haklarindan,vatandaslik haklarindan diger bireyler kadar faydalanabiliyorlar mi,onlarin yasamini kolaylastirmak çokmu zor.

Türkiye nüfusunun %12 sini olusturan engellilerimiz için bir araya gelerek örgütlenmek hedefimizdir.

Engelli yada az engelli tüm insanlarin ortak düsmani herseyin parayla ve özel mülkle ölçüldügü zenginlerin herseyi yapabildigi fakirlerin kipirdayamadigi bu durumdan soyutlanip kimseye minnet etmeden ah yazik su engelliye yardim edeyimde cennete gideyim mantigindan kurtulmaliyiz insanlari basimiz dik ve dilencilik yapmadan engelli ve engelli adaylari arasinda dayanisma ve birligi örgütlemek amacimizdir.

Bizler her engelin Profosyenel Egitimle asilacaginin savunucusuyuz.

Bu çerçevede Tüm Gönüllü üyelerimizle Yetkili Makamlara sesimizi duyurmayi hedeflliyoruz.Bu baglamda Her Ilde M.E.Bakanligin'a bagli Engelli Okullari kurulmalidir.Okullarda Ögretmenler sinif ögretmenliginden degil özel egitim almis bu çaocuklarin egitimlerini karsilayacak Ögretmenler olmalarinin gerekliliginin savunucularindan oldugumuzu önemle belirtmeliyiz. Meslek Egitimine gelince Engelli statüsüne göre Engelli bireyin yapabilecegi meslek dallari belirlenmeli ve ileriki hayatinda mesleginin devamliligin sürderebilecegi is hayatinda faydalanacagi meslek gruplarinin bu okullarda egitiminin verilmesi çok hayati önem tanisidiginin kanaatinde oldugumuzu belirmek isterim.Okullarda meslek edindirme basarisi saglandiginda Engelli birçok konuda olan sorunlarini kendiliginden asacaktir.Aramiza katilacak gönüllü üyelerimizle birlikte Her Ile bir Engelliler için Engelsiz Yasam Köyü kurulabilirliginin inancini tasidigimizi sessiz bir çiglik olarak yükseltecegimizi yetkili makamlara duyuracagimiza inaniyorum.

Simdiden vereceginiz destek ve alakaya tesekkürler ediyorum.

SAYGILARIMLA...

Kampanya Facebook linki;

https://www.facebook.com/events/711945918829318/?ref=25
 

FATMA BAYHAN KIZILTAS

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 628 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu Emekli öğretmen Abdullah Coşkun'un ölümünde yeni detay: 112 kayıtları trafikteki şiddeti ortaya koydu

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss