Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elini Kaybetmesi Saz Çalmasına Engel Olmadı
21 Haziran 2013, 03:13

Elini Kaybetmesi Saz Çalmasına Engel Olmadı

Zorluk çekti ama pes etmedi

Elini Kaybetmesi Saz Çalmasina Engel Olmadi

 

 

Giresun'un Görele ilçesinde geçirdigi kaza sonucu sag elini kaybeden Ismet Odabas, engelinin sazdan uzak kalmasina izin vermeyerek, tahtadan gelistirdigi aletle saz çalmaya devam etti Odabas: "Ne zaman ki sikildim, bunaldim sazin sapina yapistim, saz benim yasam de sebebim diyebilirim"

Giresun'un Görele ilçesinde 56 yasindaki Ismet Odabas, saz çalma tutkusunu, geçirdigi kaza sonucu sag elini bilekten kaybetmesine ragmen yitirmedi.

Emekli, evli ve iki çocuk babasi Odabas, eli olmamasina ragmen, tahtadan gelistirdigi aletle saz çalarken, azmi ile görenlerin dikkatini çekiyor.

Odabas, 20 yil önce geçirdigi bir kaza sonucu sag elini bilekten kaybettigini, içinde bulundugu zor durumu yeni çalmayi ögrendigi saza sarilarak asabildigini söyledi.

Tahtadan sag elinin bilegine yerlestirebilecegi bir alet gelistirdigini ve onun yardimi ile saz çalmaya devam ettigini anlatan Odabas, "Genç yaslarda özürlü olmak kolay bir durum degil. Bunun tesellisini saz çalip, türkü söylemekte buldum. Elimi kaybettigimde bunalima girdim. Bu gençligin verdigi bir bunalimdi. Ne zaman ki sikildim, bunaldim sazin sapina yapistim, saz benim yasam sebebim de diyebilirim" dedi.

Azmedip çalisarak tekrar saz çalmaya basladigini söyleyen Odabas, azmin elinden hiç bir seyin kurtulamayacagini vurguladi.

Zorluk çekti ama pes etmedi

Gelistirdigi aletle saz çalmaya çalisirken ilk zamanlarda zorlandigini ama yilmadigini belirten Odabas, söyle devam etti:

"El olmayinca mizrapta vuruslari yetistiremiyorsunuz. Bu durumla bazi hareketli parçalarda ve oyun havalarinda karsilasiyorum. Yetistiremeyince de strese girdigim dönemler olurdu sazi kaldirir atardim daha sonra tekrar gelirdim bir daha elime alirdim, ugrasirdim çalmaya baslardim. Oyun havalarinda olmuyor ancak iki arkadasimiz oturdugunda rahatlikla eglenebiliyoruz."

Arastirildiginda ve incelendiginde bazi seyleri daha iyi yapma imkaninin oldugunun ortaya çiktigini dile getiren Odabas, "Sazi çalmanin yöntemini bu sekilde buldum. Normalde benim elim olsaydi belki sazin üzerine de bu kadar düsmeyecektim. Kendimi kanitlamak için daha çok yogunlastim" diye konustu.

Odabas, azmi ile pek çok kisiye örnek oldugunu, gençlere saz dersi verdigini de sözlerine ekledi.

 



Haber : Kamil YILMAZ

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1048 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss