Sehit Ögretmen Topraga Verildi
PKK'nin Sehit ettigi Ögretmen Necmettin Yilmaz’a Gümüshane’de Son Görev

Torul ilçesinde Hükümet Konagi önünde, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, sehit ögretmenin özgeçmisi okundu. Törene katilan Milli Egitim Bakani Ismet Yilmaz ile Milli Savunma Bakani Fikri Isik, sehit ögretmenin babasi Hamit, annesi Gülay, agabeyi Ahmet, kardesleri Yahya ve Hayrunnisa Yilmaz ile diger aile fertlerine taziyelerini iletti. Anne Gülay Yilmaz ve diger yakinlari, Necmettin Yilmaz’in tabutu basinda gözyasi döktü, agit yakti. – “Necmettin evladimizin da hesabi mutlaka sorulacaktir”
Bakan Yilmaz, burada yaptigi konusmada, sehit ögretmen Necmettin Yilmaz için Allah’tan rahmet diledi, ailesine, yakinlarina ve millete Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Bakanlar Kurulu adina bassagligi dileklerini iletti. “Allah bir daha böyle acilar göstermesin.” diyen Yilmaz, “Biz her zaman sunu söyleriz; bizlerin basina bir musibet gelince ‘süphesiz her seyimizle Allah’a aidiz ve süphesiz ona dönecegiz.’ deriz. Ölüm mutlak bir gün herkesin kapisini çalacak ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalir. Ecel geldikten sonra ölümün vadesini degistirebilmek mümkün degildir.” ifadesini kullandi.
Yilmaz, ögrencilerine karne dagittiktan sonra memleketine dönerken bölücü terör örgütü tarafindan sehit edilen Necmettin Yilmaz’in cenazesinin bugün defnedilecegini belirterek, söyle devam etti: “Milletimizin birligini ve evlatlarimizin gelecegini hedef alan bu alçakça saldirilar asla amacina ulasamayacak ve terör döktügü kanda bogulacaktir. Necmettin evladimizin da hesabi mutlaka sorulacaktir. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktir, kaybetmeye mahkumdur. Ülkemizi bölemeyecekler, bayragimizi indiremeyecekler, egitim ailemizi millete hizmet yolundan bir adim geriye attiramayacaklar. Hepimizi derin bir aciya bogan, egitime ve Türkiye’nin aydinlik gelecegine yapilan bu terör saldirisini lanetliyor, sehit ögretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milli egitim camiasina bassagligi diliyorum.” Milletin kendisi için çalisanlari unutmayacagini vurgulayan Yilmaz, “Eksik biraktiklarini yeni ögretmenlerle yapmaya devam edecegiz. Milli egitim mesalesi sönmeyecek, bayragi düsmeyecek, elden ele aktarilacak ve ülkemizin aydinlik yarinlarina olan inancimiz hiçbir zaman eksilmeyecek. 80 milyon birlik ve kardeslik içinde ülkemizin yarinini daha iyi ve güzel yapmak adina durmadan, yorulmadan çalismaya devam edecegiz. Bizim sehitlere olan borcumuz da budur. Ögretmenimizin anisini yasatacagiz, ruhu sad, mekani cennet olsun.” dedi.
Vatandaslarin, “sehitler ölmez vatan bölünmez”, “kahrolsun PKK” seklinde sloganlar attigi törenin ardindan sehidin naasi, askerler ve vatandaslarin omuzlarinda ayni mevkideki Yeni Cami’nin önüne tasindi. Sehit için kilinan cenaze namazinda bakanlar Yilmaz ve Isik ile baba Hamit Yilmaz ve sehidin agabeyi Ahmet Yilmaz birlikte saf tuttu. Sehidin tabutuna sarilan kiz kardesi, “Seninle gurur duyuyorum, hainleri sevindirmeyecegiz, aglamayacagiz.” dedi.
Törene, Gümüshane Valisi Okay Memis, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TBMM Meclis Irade Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündogdu, AK Parti Gümüshane milletvekilleri Haci Osman Akgül ile Cihan Pektas, TrabzonBüyüksehir Belediye Baskani Orhan Fevzi Gümrükçüoglu, Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ile diger ilgililer ve vatandaslar katildi.
Sehidin cenazesi, ilçeye bagli Demirkapi köyünde topraga verilecek. Geçen ay sinif ögretmeni olarak görev yaptigi Sanliurfa’nin Siverek ilçesine bagli Çiftçibasi köyünden memleketi Gümüshane’ye giden Necmettin Yilmaz’in otomobili kursunlanmis ve araç Pülümür Vadisi’nde yanmis halde bulunmustu. Tunceli Valiligi, 12 Temmuz’da Pülümür Çayi’nin kenarinda erkek cesedi bulundugunu ve yapilan DNA incelemesi sonucu cesedin Yilmaz’a ait oldugunun kesinlestigini kaydetmisti.

61SAAT.COM
Bu haber 530 defa okunmuştur.