Bulancak'ta Findik Üreticileri Meydanlara Indi
Giresun'un Bulancak ilçesinde findik üreticileri, emeklerinin karsiligini alabilmek ve taleplerini kamuoyuna duyurabilmek amaciyla düzenlenen "Findigimiza Sahip Çikiyoruz" yürüyüsünde bir araya geldi.Yogun katilimla gerçeklesen eyleme; üreticilerin yani sira siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari (STK) ve çok sayida vatandas destek verdi.
Bulancak Cezaevi mevkiinden baslayan yürüyüs, üreticilerin haklarini talep eden sloganlari esliginde Bulancak Meydani'nda sona erdi.
Yaklasan findik hasat sezonu öncesinde üreticiler; taban fiyatin beklentileri karsilayacak seviyede açiklanmasini ve devletin alim politikalarinin üreticiyi koruyacak sekilde yeniden düzenlenmesini istedi.
"GIRESUN KALITE IÇIN EN AZ 400 TL TABAN FIYAT"
Meydanda toplanan kalabaligin en güçlü ortak talebi, dünyaca ünlü Giresun kalite findik için taban fiyatin en az 400 TL olarak belirlenmesi oldu. Üreticiler ayrica mali krizlerin ve magduriyetlerin önüne geçilmesi adina su talepleri siraladi:
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) alimlari geciktirmeden, sezon basinda baslatmasi,Ürün bedeli ödemelerinin üreticiye pesin olarak yapilmasi.
SIYASET VE STK'LAR ÜRETICININ YANINDA SAF TUTTU
Genis bir tabana yayilan yürüyüse siyaset ve sivil toplum dünyasindan da katilim oldukça yogundu. Eyleme destek veren isimler arasinda; IYI Parti Bulancak Ilçe Baskani Akif Kaçar, IYI Parti Giresun Il Baskani Inan Tasgöz, IYI Parti Giresun Merkez Ilçe Teskilat Baskani Soner Sentürk, CHP Bulancak Ilçe Baskani Yakup Karakaya, Bulancak Belediye Baskan Yardimcisi Resat Nuri Özdemir ve Turan Birligi Baskani Baris Çelebi'nin yani sira çok sayida STK temsilcisi yer aldi.
Bu haber 323 defa okunmuştur.