Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstiklal Marşı Arapça Okundu!
14 Mart 2017, 22:19

İstiklal Marşı Arapça Okundu!

İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümünde İstiklal Marşı Arapça okundu.

TONYA "ASLA KABUL EDILEMEZ!"

Istiklal Marsinin kabulünün 96. yil dönümünde Istiklal Marsi Arapça okundu.

Trabzon'un Tonya Ilçesi Hosarli Ilkögretim Okulu tarafindan hazirlanan 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulü ve Mehmet Akif’i anma programi Ali Koç Kültürevi’nde yapildi.

Istiklal Marsi’nin kabul edilisinin 96.yildönümü ile ilgili etkinlikler düzenlendi. Ilçedeki okullar arasinda düzenlenen Istiklal Marsi’ni Güzel Okuma Yarismasi’nda birinci olan 17 Subat Ortaokulu ögrencisi Raife Gücesan’in Istiklal Marsi’ni Türkçe okumasinin ardindan, Tonya Anadolu Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerinden bir grup da Istiklal Marsi’ni Arapça okudu.

Istiklal Marsi’nin Arapça okunmasina tepki gösteren vatandaslar, Tonyahaber'e yaptiklari açiklamada sunlari söylediler: “Milli marsimizin bu sekilde okunmasi yakisiksiz oldu. Istiklal Marsimizin yazari Mehmet Akif Ersoy, dört dil bilmesine ragmen, Istiklal Marsimizi Türkçe yazmistir. Milli sairimiz, Türkçe’ye her zaman sadik kalmistir. Akif’i anma ve Istiklal Marsinin kabulünün yildönümünde yapilan uygulama kabul edilecek bir durum degildir. Bu kadari da fazla. Uygulamayla ne yapilmak isteniyor? Türkiye Cumhuriye’tinin anadili Türkçe’dir. Istiklal Marsi da Türkçe okunur. Araplasmak mi isteniyor? Ülkemizde Kürtçe yayin yapan TRT Ses’te bile, yayina baslamadan önce Istiklal Marsimiz Türkçe okuyor, ardindan Kürtçe yayin basliyor.

Tonyahaber.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 509 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu!

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu! Fındık İşçilerinin Günlük Yevmiyeleri Netleşti

Üreticiler meydana indi

Üreticiler meydana indi Taban fiyat 400 lira olmalıdır

Alacak tartışması can aldı

Alacak tartışması can aldı Enes Eren Hayatını Kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss