Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fındık Üreticilerinin Borçlar Erteleniyor
09 Ekim 2016, 00:44

Fındık Üreticilerinin Borçlar Erteleniyor

Fındıkta Rekolte Düşük Olduğu İçin Borçları Erteliyoruz

Findik Üreticilerinin Borçlar Erteleniyor

Findikta Rekolte Düsük Oldugu Için Borçlari Erteliyoruz

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, bu yil yasanan asiri sicaklara bagli olarak findik bahçelerinde dökümün fazla olmasi nedeniyle kredi borçlarinin ödenmesinde zorluk yasayan findik üreticileri için bir dizi çalismalarda bulunduklarini açikladi.

Bunun için Giresun Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan olusturulan komisyon tarafindan degerlendirmeler yapilarak çesitli kararlar alindigini belirten Milletvekili Öztürk, konu ile ilgili su bilgileri verdi:

“Il Hasar Tespit Komisyonu 06.09.2016 tarihinde toplanarak Bakanlar Kurulu’nun 07.09.2016 tarih ve 2016/9147 Sayili Kararnamenin Ek Karari, 25.04.2016 tarih ve 1/564 sayili Il Hasar Tespit Komisyon Kararlari ve zarar gören ilçelere ait alinan Ilçe Hasar Tespit Komisyon Kararlari degerlendirerek kararlar alinmistir.

Ilimizde 2016 yili findik rekolte tahmini 29/06/2016 tarihinde 54155 ton olarak belirlenmistir. Ancak hasat tarihi olan 1 Agustos 2016 tarihinde asiri sicaklara bagli olarak findik bahçelerinde dökümün fazla oldugu görülmüstür. Bu durum Il Müdürlügümüz personellerince yerinde tespit edilerek daha önce belirlenen rekoltenin % 50 – 55 oraninda daha az gerçeklesecegi, 25 – 30 bin ton arasinda olacagi kanaatine varilarak 12.08.2016 tarihli rapor hazirlanarak Bakanliga bilgi verilmistir.

Giresun Merkez, Dogankent, Tirebolu, Espiye, Eynesil, Bulancak, Kesap, Piraziz, Görele, Çanakçi, Güce, Dereli ve Yaglidere ilçelerimizde yapilan ilçe hasar tespit komisyon karari ile findik ürünün 2015 üretim yilina göre 2016 üretim yilinda iklim sartlarinin iyi geçmemesi, asiri sicakliklarin olmasi, kurak geçmesi nedeniyle çiftçilerimizin magdur olmasi ve  geçen yila göre zarar etmesinden dolayi T.C. Ziraat Bankasi A.S. Müdürlügüne ve Tarim Kredi Kooperatiflerine düsük faizli kredi borcu olan çiftçilerin borçlarinin ertelenmesinin uygun olacagina Karar verilmistir.

Merkez Ilçe ve findik üretimi yapan 12 ilçede %40 ve üzerinde zarar gördügü tespit edilen ve kredi borcunun ertelenmesini talep eden Çiftçi Kayit Sistemine (ÇKS) kayitli çiftçilerin kredi borçlarinin erteleme islemlerinin yapilmasi için 2016 üretim yili ÇKS kayitlarini güncellenerek düzenlenecek onayli cetvellerle Ilçe Hasar Tespit Komisyon Kararinin Ilgili T.C. Ziraat Bankasi A.S. ve Tarim Kredi Kooperatiflerine göndermeleri gerekmektedir.

AK Parti iktidarimizda bizler her zaman üreticimizin yaninda olarak magduriyetini gözetiyoruz, gereken destegi vermeye devam ediyoruz.” dedi.



kerasushaber.net

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 577 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu!

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu! Fındık İşçilerinin Günlük Yevmiyeleri Netleşti

Üreticiler meydana indi

Üreticiler meydana indi Taban fiyat 400 lira olmalıdır

Alacak tartışması can aldı

Alacak tartışması can aldı Enes Eren Hayatını Kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss