Cerablus’ta Tonyali Sehit
Suriye'nin kuzeyindeki Firat Kalkani operasyonundan sehit acisi Tonya’ya düstü.
Tonya’nin Kaleönü Mahallesi’nden Ercan Çelik(28) Suriye'nin Türkiye sinirindaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karsi yürütülen Firat Kalkani harekatinda sehit oldu.
Düzce-Akçakoca’da ikamet eden Muhammet Çelik’in oglu olan Ercan Çelik terör örgütü PKK'nin Suriye'deki uzantisi PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atildi. Isabet alan tanklardan birindeki Uzman Çavus Ercan Çelik sehit olurken iki asker de yaralandi.
Gaziantep’de görev yapan sehit Ercan Çelik’in cenazesi ile yarali askarler helikopter ile Gaziantep’e getirildi. Yarali askerler Gaziantep’deki hasatenelerde tedavi altina alindigi bildirildi.
Evli ve esi hemsire olan Uzman Çavus Çelik’le ilgili Gaziantep’de tören yapildiktan sonra cenazesi Akçakoca’ya gönderilecek ve orada düzenlenecek törenden sonra topraga verilecek.
TONYA’LI SEHIDE GAZIANTEP’TE TÖREN
TSK'nin Cerablus'a baslattigi Firat Kalkani heraketinda PYD unsurlarinin roketli saldirisinda sehit olan Tonyali Uzman Çavus Ercan Çelik törenle ugurlandi.
Edinilen bilgiye göre, Cerablus'un 6 kilometre güneyinde Menbiç yolu üzerinde bulunan PYD denetimindeki Amarna Köyü'nden bölgede konuslu TSK'ya ait 2 tanka roketli saldiri düzenlendi. Saldirida yangin çikan tanklarin birinin soförü olan Tonya’nin Kaleönü Mahallesi’nden 28 yasindaki Uzman Çavus Ercan Çelik sehit oldu, 3 asker de yaralandi.

SEHIT UZMAN ÇAVUS, TÖRENLE UGURLANDI
Teröristlerin saldirisinda sehit olan Uzman Çavus Ercan Çelik için bu sabah Gaziantep 5'inci Zirhli Tugay Komutanligi'nda tören düzenlendi. Kent protokolünün ve sehidin yakinlarinin katildigi törende, özgeçmisi okunan uzman çavus için dua edildi.
Uzman çavusun Türk bayragina sarili tabutu daha sonra memleketi Düzce'ye gönderilmek üzere havalimanina getirildi.
Havalimanina gelen sehidin esi Sümeyye Çelik, "Askim" diyerek gözyasi döktü. Yakinlarinin kollari arasinda güçlükle ayakta duran sehidin hemsire olan esi Sümeyye Çelik'in, "Ben sensiz ne yaparim" feryatlari yürek dagladi.
Düzce’nin Akçakoca ilçesine gönderilen sehit Ercan Çelik’in cenazesi dün ikindi namazinin ardindan kilinan cenaze namazindan sonra topraga verildi.

Tonyahaber
Bu haber 559 defa okunmuştur.