GIRESUN'DA 11 DEKAN ISTIFASINI SUNDU
Yüksek Ögretim Kurulu Baskanligi’nin (YÖK), bütün devlet ve vakif üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanin istifasini istemesinin ardindan Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) 11 dekanin istifalarini sundugu bildirildi.
Buna göre; Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahir Kadakal, Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Osman Altintas, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Selçuk Duman, Islami Ilimler Fakültesi Prof. Dr. Abdurrahman Haçkali, Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Serdar Karadeniz, Tip Fakültesi Prof. Dr. Canan Çelik, Saglik Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Kürsad Yapar ve Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ülkü Aygen Türkmen istifa etmis oldular.
Fen Edebiyat Fakültesinde Prof. Dr. Cevdet Coskun ve Tirebolu Iletisim Fakültesinde Prof. Dr. Bayram Kaya görevlerini vekaleten yürütüyorlardi.
Diger yandan; Denizcilik Fakültesi veTurizm Fakültesi kurulus asamasinda oldugundan dekani bulunmuyordu.
YÖK ISTIFALARI KABUL ETTI
Yüksekögretim Kurumu (YÖK), bin 176’si devlet, 401’i vakif üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekaninin istifalarina iliskin rektörlük tekliflerinin kabul edildigini duyurdu.
YÖK’ten yapilan yazili açiklamada, “Bin 176’si devlet, 401’i vakif üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekaninin istifalarina iliskin rektörlük teklifleri Baskanligimiza iletilmis, bu talepler YÖK Genel Kurulu’nda kabul edilmek suretiyle karara baglanmistir. Devletimizin bekasi ve milli iradeye saygi noktasinda tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermis olduklari isbirligi dolayisiyla tesekkür ederiz. Devlet ve vakif üniversitelerimizde en kisa süre içerisinde yeniden dekan atamasi islemleri gerçeklestirilecektir” denildi.

Giresun.gazete.com
Bu haber 668 defa okunmuştur.