Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da Özel Timler Harekete Geçti
14 Haziran 2016, 02:24

Giresun'da Özel Timler Harekete Geçti

TSK Karadeniz bölgesinde tam anlamıyla düğmeye bastı.

Giresun’da Özel Timler Harekete Geçti

TSK Karadeniz bölgesinde tam anlamiyla dügmeye basti.

Dogu Karadeniz Bölgesinde son 10 ayda gerçeklesen 9 eylem sonrasi Türk Silahli Kuvvetleri bölgede tam anlamiyla dügmeye basti.

Giresun Sebinkarahisar’da önceki gün gerçeklestirilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmis ve 4 terörist kaçmisti.  Bölgede konuslanan terör örgütü mensuplarinin bir eylem daha gerçeklestiremeden kisa sürede yakalanmasi için özel tim kirsala çikti. Dogu Karadeniz arazilerine giris ve çikis gerçeklesememesi için özel önlem alan ekip Sebinkarahisar’da da kaçan 3 terörist için çemberi daraltmis durumda.

Türk silahli kuvvetleri operasyonun detaylarini açikladi.

Teröristin yaninda bulunan malzemeler Piyade tüfegi, Roketatar, 4 el bombasi, El telsizi, Bomba düzenegi, Örgüt dokümani.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Sebinkarahisar Kaymakamlik makaminda basina yaptigi açiklamada, bölgeye Erzincan üzerinden intikal etme gayretinde olan bir grubun tespit edildigini söyledi.

Bunlarin hareketlerinin takip edildigini belirten Karahan, sunlari kaydetti: "Bildiginiz gibi bölgemize Erzincan üzerinden intikal etmek isteyen bölücü eylemler gayretinde olan bir grup terörist  tespit edildi. Dün gece temas saglandi, bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar devam ediyor, bölgede tüm ekiplerimiz, imkanlarini seferber etti. Bölge komutanimiz, jandarma komutanimiz, emniyet müdürümüz ve biz, olayin takipçisi olarak olay yerine geldik. Insallah digerlerini de etkisiz hale getirmek için çabalarimiz devam ediyor. Su asamada söyleyebileceklerimiz bu kadar" dedi.

Karahan, basin mensuplarinin bölgedeki güvenlik önlemlerinde artis olup olmayacagi yönündeki sorusuna ise "Bölgede güvenlik tedbirimiz var. Ancak bu gruplarin takibi anlaminda özel bir gayretimiz var" yanitini verdi. Vali bölge halkinin da dikkatli olmasi ve herhangi bir süpheli durumda mutlaka polis ve jandarma'ya en kisa zamanda intikal ettirmeleri gerektigini ifade etti.

Öte yandan öldürülen teröristin cesedi Sebinkarahisar Devlet Hastanesine oradan da otopsi ve kimlik tespiti için Karadeniz Tip Fakültesi Adli Tip Kurumuna gönderildi.

aydindere.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 553 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss