Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lodos fındığı vurdu
28 Mart 2016, 09:45

Lodos fındığı vurdu

Önceki akşam etkili olan kuvvetli lodos fındık bahçelerine zarar verdi.

LODOS FINDIGI VURDU

Önceki aksam etkili olan kuvvetli lodos findik bahçelerine zarar verdi.

Findikta en riskli ay olan Mart ayi bu yil kendini tam anlamiyla hissettirdi. Findigi zirai dondan sonra firtina vurdu.

 Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurettin Karan, Giresun’da önceki gece etkili olan kuvvetli rüzgarin (lodos) findik bahçelerinde hasara yol açtigini bildirdi.

 Karan, findik bahçelerinde yaptiklari incelemelerde kuvvetli rüzgarin yol açtigi hasarin gözle görüldügünü belirtti. Findikta en riskli ay olan Mart ayinin kendini ciddi anlamda hissettirdigini vurgulayan Karan, “Zirai dondan sonra findigimizi simdide firtina vurdu” dedi.

 Karan, Karanfil dogumuna göre bu yil findik rekoltesinin düsük gerçeklesmesini beklediklerinin altini çizerek, sunlari kaydetti;

“Geçtigimiz günlerde etkili olan kar yagisi ve soguk hava zirai don hasarina neden oldu. Don hasarinin boyutu yetkililer tarafindan inceleniyor. Daha don hasarinin boyutu ortaya çikmadan 2016 ürünümüz basina bir hasar daha geldi. Önceki gece ilimizde etkili olan kuvvetli lodos findik bahçelerinde gözle görülür hasara neden oldu. Zirai donun ardindan yasanan firtina umudunu dalin ucundaki ürüne baglayan üreticilerimizi üzdü. Bu yil ilk belirlemelere göre rekoltenin düsük gerçeklesmesi bekleniyor. Birde üzerine don ve firtina hasari umutlari daha da köreltti. Temennimiz bundan sonraki süreçte ürünümüzün basina baska bir sey gelmemesidir. Ancak findikta risk geçmis degil. Bilindigi gibi Nisan ayida riskli bir ay. Insallah bundan sonra ürünümüzün basina baska bir dogal afet gelmez. Tüm olumsuzluklara ragmen insallah Allahin izniyle bol ve kazançli bir sezon geçiririz.”

Karan, zirai don ve firtina nedeniyle findikta yasanan hasarin yapilacak olan hasar tespitinin ardindan tan olarak ortaya çikacagini sözlerine ekledi.

giresunekspres

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 590 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu!

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu! Fındık İşçilerinin Günlük Yevmiyeleri Netleşti

Üreticiler meydana indi

Üreticiler meydana indi Taban fiyat 400 lira olmalıdır

Alacak tartışması can aldı

Alacak tartışması can aldı Enes Eren Hayatını Kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss