Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun 1 kasım seçimi ne olur?
18 Ekim 2015, 02:23

Giresun 1 kasım seçimi ne olur?

Seçim sonuçları sizce ne olur?

GIRESUN 1 KASIM SEÇIMI NE OLUR?

Giresun 7 haziran 2015 genel seçim sonucunda AKP 141.000,CHP 58.000,MHP 48.000 oy almis ve MHP,7 haziran 2015 seçimlerinde 1 vekilligi az bir farkla koparmis,Dr.Orhan Erzurum’u meclise göndermisti.

Giresun 2011 genel seçim sonucuna göre,154.000 olan AKP oylari 7 haziran genel seçimlerinde 141.000’e gerilemis,62.000 olan CHP oyu 7 haziran genel seçimlerinde 58.000’e gerilemis,41.000 olan MHP oyu ise 7 haziran genel seçimlerinde 48.000’e yükselerek,Giresun 7 haziran 2015 genel seçim sonuçlari AKP-2,CHP-1,MHP-1 seklinde sonuçlanmistir.

Üçüncü vekilligi MHP’ye kaptiran Giresun AKP örgütü için için fokurdamaya basladi.

Üçüncü dönem engeli sona eren Nurettin Canikli’nin Giresun AKP listesinin basina konmasindan sonra,ikinci siraya,tahminlerin aksine,Tayyip Erdogan’a askini ilan eden Ethem Sancak’in temsilcisi,BMC Genel Müdürü,Çanakçi’li hemserimiz Cemal Öztürk konuldu.

Üçüncü siraya ise eski AKP il baskani Av.Sabri Öztürk’ün  konulmasi Giresun AKP örgütünü altüst etmeye yetti.

Giresun AKP milletvekili listesinin 4.sirasina ise müzmin AKP milletvekili Bulancak’li Adem Tatli kaydirildi.

Ortaya çikan Giresun AKP listesi,birçok ünlü ismi geride birakarak yapildi.

Giresun CHP listesi ise,ikinci siradaki Selahattin Karaahmetoglu’nun tekrar aday olmayacagini ilan etmesi sonucunda,önseçim sonuçlarina göre ikinci sirada yer almasi gereken Espiye temsilcisi Ibrahim Akgün’e haksizlik yapilarak 3.siradaki yerini korurken,4.siradaki Bulancak temsilcisi ecz.Basri Gürsoy’un ustalikla 2.siraya çikarilmasi hosnutsuzlukla karsilandi.4.Sirada ise Av.Sevgi Utlu Güngör yer aldi.

Giresun MHP milletvekili listesi 1.sirasinda ise Dr.Orhan Erzurum yerini korudu.

Bu tablo karsisinda,Giresun milletvekillerinin partilere dagilimi AKP 2 milletvekili,CHP 1 milletvekili kesin gözüküyor.Bütün mücadele ise,dördüncü vekillik üzerine kurulmus bulunuyor.

Dördüncü vekilligin (rakamlara bakarak) AKP ve MHP arasinda geçecegini söyleyebiliriz.Bu nedenle AKP ile MHP arasinda biçak sirti bir yaris sürdürülüyor.

CHP’nin,bu liste ile ikinci vekillige uzanmasi çok zor gözüküyor.Böyle bir ihtimal olsaydi zaten ikinci siradaki Selahattin Karaahmetoglu tekrar aday olarak sahnede yerini alirdi.

Giresun bölgemizde konustugumuz çogu CHP seçmeni,ikinci vekilligi almasi zor gözüken CHP’nin,MHP adayi meclise gitsin diye oy verecegini belirtiyor.

Bu sonuçlara bakarak,çok büyük altüst oluslar yasanmazsa eger,Giresun genel seçim sonuçlarinin 2-1-1 seklinde sonuçlanacagini düsünebiliriz.

Sonuç olarak söylemek gerekirse,2-1-1 seklinde bir sonuç çikma ihtimali ortadadir.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 736 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu Görele’de sel felaketi: Anne kayıp, iki kızı ölü bulundu

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp Samsun'da tekne faciası: 2 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu!

Fındık Yevmiyesi Belli Oldu! Fındık İşçilerinin Günlük Yevmiyeleri Netleşti

Üreticiler meydana indi

Üreticiler meydana indi Taban fiyat 400 lira olmalıdır

Alacak tartışması can aldı

Alacak tartışması can aldı Enes Eren Hayatını Kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss