Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dereli'nin doğasını BELLEDİLER
03 Eylül 2015, 03:32

Dereli'nin doğasını BELLEDİLER

Bunca yerel siyasetçisi olan Dereli nasıl yağmalanıyor?

Dereli'nin dogasini BELLEDILER

Giresun siyasetinde ve bürokrasisinde hangi Ilçenin ön planda oldugunu sorsak akliniza neresi gelir?

-Dereli

Peki bu Ilçemizin önde gelen isimleri kim desek aklimiza ilk hangi isimler gelir?

Ak Parti’nin önemli isimlerinden, Mehmet Geldi, Hasan Aydin, Aytekin Senlikoglu, Sabri Öztürk.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektasoglu

MHP Giresun Milletvekili Dr.Orhan Erzurum

Milli Egitim Bakanligi Orta Ögretim Genel Müdürü Ercan Türk,

Gazeteciler Cemiyeti Baskani Bekir Bayram,

Özel Idare Müdürlerinden Mehmet Fatsa, Özgür Tekin,

Giresun Valiligi Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özdemir,

CHP Merkez Ilçe Baskani Burak Bektasoglu ve ismini saymaya unuttugum onlarca siyasetçi ve bürokrat

***

Simdi sizlere soruyorum Dereli bunca evladini Giresun siyasetinin önemli kademelerine getirmis, onca evladini Resmi Kurumlarda Müdürlük makaminda tutarken Dereli’de neler olup bitiyor haberiniz var mi?

Bizlerin elbette yok.

Ama birilerin her seyden haberi var.

Çünkü Dereli Ilçemiz her geçen gün Doga katliami yasaniyor, birilerinin cepleri dolarken, bizlerin yasam alanlari tek tek kaybolmaya basliyor.

Simdi ben buradan çikip, Giresun Valimizi, Giresun Il Özel Idare yetkililerini, Çevre Derneklerini, Muhalefet partisi Milletvekillerini göreve felan davet etmeyecegim.

Çünkü etsem hiç bir sey olmayacak!

***

Ama biz kendi aramizda Dereli’de neler olup bitiyor ögrenelim bilgilenelim.

Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu’nun Ilçenin tam göbegine izin verdigi HES istasyonundan sonra yakin bir zaman içerisinde Kusluhan köyüne bir aritma tesisi yapilarak yaklasik 300 dönümlük bir yesil alan betonarme olacak.

Giresun Il Özel Idaresinin izni ile Dereli Ilçesi Çalca köyüne “Mangal Kömürü tesisi” açildi ve tesis üretim yaparken çevreye verdigi zarardan dolayi köy halki oldukça mustarip. Son olarak Cumartesi gecesi tesis gece 24:00 sularinda üretim yaparken, köy halkinin sikayeti üzerine Dereli Jandarma ekipleri gelerek tutanak tuttu.

Dereli Ilçesi Pinarlar Mevkiinde bulunan Çamlibel Insaata ait konkasör tesisi Giresun Il Özel Idaresi tarafindan mühürlendigi halde araliksiz çalismaya devam ediyor. Tesis suanda yogun olarak Ordu Büyüksehir Belediyesine üretim yapiyor.

Dereli Ilçesi Pinarlar Mevkiinde bulunan ve Yurt-Se Insaata ait konkasör tesisi, bölge halkinin açtigi dava sonucu Danistay Karari ile kapatilmasina karar verirdi. Ancak tesis halen çalismatadir.

Camili-Erimez kara yolu Giresun Il Özel Idaresi tarafindan asfalt yapilarak yol çalismalari tamamlandi. Simdi ayni yol güzergâhinda köprü çalismalarina baslanacakken, Giresun’da bulunan bir STK’nin sikayeti üzerine köprü çalismalari baslayamadi. Ancak ne gariptir STK daha sonra davasini geri çekerek sikayetinden vaz geçti. Bu STK ne karsiligi davasini geri çekti?

Dereli Ilçesi Yavuzkemal Belde Belediyesi ve Dereli Belediyesi sinirlarinda bulunan derelerden özel firmalara ve sahislara ne karsiligi kaçak olarak malzeme çikarttirmaktadir. Belediyeler ve DSI yetkilileri bu duruma neden müsaade etmektedir?

***

Artik sizleri sikmamak adina sözlerimi buradan kesiyorum.

Biliyorum ki yazdiklarim kimsenin umurunda olmayacak.

Yetkililer; Gülüp geçecek.

Vatandas; Aa böylemiymis diyecek iki gün sonra unutacak.

Herkes bir türlü bir seyin hesabini yapacak.

Ama birileri sunu unutmasin.

Bazi olaylar ve durumlar Devletin kitabina uydurulabilir ama Allah’in huzurunda bu hesaplarinizin hiç birisi tutmayacaktir.

Haber : Ferdi Topkara

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1085 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss