Kesap’lilar belediye tepkisi
Giresun’un Kesap ilçe belediyesinin pazar yerinin degistirilmesi kararina tepki gösteren pazarci esnafi,sergi açmayarak belediye önüne gelip durumu protesto etti.
Belediye tarafindan yeni belirlenen Pazar yerinde sergi açmayan esnaf toplanarak Kesap Belediyesi önüne yürüdü.
Pazar yerinin degismesini protesto eden gruptakiler, magdur olduklarini ve mahalle aralarinda kendilerine gösterilen pazar yerlerine mahalle sakinlerinin de tepki gösterdigini ileri sürdüler. Ailesinin geçiminin yillardir pazarciliktan kazandigini belirten Fatma Gül Erdogan, “Bizler pazarci esnafiyiz. Her gün bir ilçedeyiz. Her ilçenin semt pazari vardir. Yillardir da Kesap’a geliyoruz. Bize uygun bir yer gösterilecegi söylendi ancak bütün esnaf magdur edildi. Mahalle aralarina dagitilan ve gelisi güzel yer dagilimi yapilmis. Sabah geldigimizde sergi açmak istiyoruz mahalle halki tepki gösteriyor. Kaldi ki mahallede bir yangin olsa bir acil durum olsa araç girip çikacak yollar kapatilmis oluyor. Bize uygun bir yer gösterilmeli ve yerler kura çekimiyle belirlenmelidir” dedi.
Pazarcilar Dernegi Baskani Mustafa Çorul ise “Bir çok yerlerde daha modern pazar yerleri yapilirken bizler hala yer sorunuyla bir tezgahimizi koyacak yer bulma derdindeyiz. Burada yaklasik 100 civarinda pazarci esnafinin magduriyetinden söz ediyoruz. Bir de bu pazarcilarin yaninda çalisan sigorta ödenen kisileri de hesaba katarsak yüzlerce kisi istihdam ediliyor. Bu pazarcilara daha modern pazar yeri yapmak varken mahalle aralarina sikistirarak hem mahalle halkiyla karsi karsi getirilmis hem de yangin gibi acil durumlarda acil müdahale imkanlarini göz ardi edilmis olunuyor. Bizim beklentimiz demokratik bir yöntemle yerlerin tespit edilmesi ve daha uygun bir alanin gösterilmesidir” diye konustu. Belediye Baskani Mehmet Emür ise “Daha önce kendilerine teblig edilen yer degisikliginden dolayi bir magduriyet söz konusuysa görüsülür sorun çözülür. Amacimiz kimseyi magdur etmemektir. Daha önceki pazar yeri sehir içi karayolunun bir seridi kapatilarak kurulmaktaydi. Biz burada trafigi tamamen rahatlatmak adina bir degisiklige gittik. Pazarci esnafimizdan yine bir heyetle görüsecegiz ve taleplerini dinleyecegiz” ifadelerini kullandi. Belediye önünde toplanan pazarci esnafi Pazarcilar Dernegi Baskani Mehmet Çorul baskanliginda olusturulan bir heyetin belediye baskaniyla görüsmesiyle dagildi.

giresunhaberci
Bu haber 560 defa okunmuştur.