CHP Trabzon'da önseçim!
CHP Parti Meclisi milletvekili adayliginda birinci sira kontenjan karari aldi, Trabzon örgütü ‘istifa’ dahil tüm kozlarini ‘önseçim’ için kullandi, Genel Merkez bu kararliliga karsi durmadi
Parti Meclisi’nin(PM) 15 Subat’ta aldigi birinci sira kontenjan ve diger siralama için egilim yoklamasi kararina, Trabzon örgütü sert tepki vermisti. Il baskani ve ilçe baskanlari Ankara’ya çikarma yaparak Genel Baskan Kiliçdaroglu ile görüsmüs ve kararin gözden geçirilecegi sözü üzerine geri dönmüstü.
ISTIFA CEPTE BEKLIYORLARDI
Genel merkezden uzun süre ses çikmayinca bu kez olaganüstü toplanarak ‘istifa’ kozunu kullanan CHP Trabzon örgütü, Kiliçdaroglu’ndan söz alindigi gerekçesiyle yine bekleme karari aldi. Ayni gün CHP Trabzon milletvekili Volkan Canalioglu, en üst karar organi olan PM’nin kararinin uygulanacagini açiklamisti.
PARTI IÇI DEMOKRASI BUDUR!
Son olarak Çarsamba günü genel merkeze giden ve genel baskanla görüsen Il baskani Güzide Önsel Uzun dün bir açiklama yapti, genel merkezin Trabzon'daki kontenjan uygulamasini kaldirdigini, önseçim yapilacagini, bu kararla parti içi demokrasinin gerçeklestigini, krizin partililerin talebi dogrultusunda çözüldügünü söyledi.
TÜM ÜYELER OY VERECEK!
Alinan karara göre, her ilçede üyelerle egilim yoklamasi yapilacak. Her ilçede sandik kurulacak ve aday seçimlerini örgüt yapacak. Tutanaklarla birlikte sandiklar açilacak. Ardindan adaylar siralanacak.

Kuzey Ekspres
Bu haber 728 defa okunmuştur.