GIRESUN’DA KAR FESTIVALI DÜZENLENDI
GIRESUN’DA 2015 TURIZM YILI ILAN EDILMESIYLE YAYLALAR KIS FESTIVALLERIYLE RENKLENDI.

GIRESUN’DA PASAKONAGI YAYLASINDAN SONRA KULAKKAYA YAYLASINDA DA “KAR FESTIVALI” DÜZENLENDI.
Giresun’da 2015 turizm yili ilan edilmesiyle yaylalar kis festivalleriyle renklendi. Giresun’da Pasakonagi yaylasindan sonra Kulakkaya yaylasinda da “Kar Festivali” düzenlendi.
Renkli görüntülerin yasandigi Kar Festivali Vali Hasan Karahan’in festival atesini yakmasiyla basladi. Festivalde karli parkurda Off Road gösterileri izleyenleri heyecanlandirirken, vatandaslarin da kizakla kaymalari renkli görüntüler olusturdu. Soguk havada üsüyenler ise kemençe esliginde kar üzerinde horon oynayarak isindi.
Festivalde konusan Vali Hasan Karahan, Kar Festivali’nin beklediklerinden büyük ilgi gördügünü belirterek, Giresun yaylalarinin artik yazin degil, kisin da turizme kazandirilacagini söyledi.
Vali Karahan, “Bu festivali organize etme fikri geldiginde "acaba katilim olur mu?" diye tereddüt ettik. Ancak bugün burada gördügüm manzaradan sonra ne kadar dogru bir is yaptigimizi görmek bizleri fazlasiyla memnun etti. Pasakonagi’nda birincisini, Kulakkaya’da ikincisini yaptik, finali Kümbet’te yapacagiz” dedi.
Düzenlenen festivale Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatli ve Erzurum Milletvekili Sadettin Aydin’in yani sira daire amirleri ve yöre halki katildi.

Giresun Valiligi
Bu haber 1038 defa okunmuştur.