Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vergi ve su borcu olanlara müjde
13 Ekim 2010, 13:19

Vergi ve su borcu olanlara müjde

Vatandaşın emlak vergisi ve su borcuna da ödeme kolaylığı geliyor.

 

Vergi ve su borcu olanlara müjde

 

Vatandasin emlak vergisi ve su borcuna da ödeme kolayligi geliyor.

 

Vergi ve prim borçlarinin yeniden yapilandirilmasinda kapsam genisletiliyor. Basbakan Yardimcisi Ali Babacan, ödeme kolayligiyla ilgili çalismalarin tüm hiziyla sürdügünü söyledi ve bir müjde daha verdi: Tasari belediyelerin emlak vergisi ve su borçlarini da kapsayacak sekilde hazirlaniyor.

Hükümetin 100 milyar lirayi askin vergi ve prim alacagini tahsil etmek üzere hazirladigi yeniden yapilandirmanin kapsami genisledi. Yasa tasarisi hazirliginda 2003 yilinda çikarilmis Vergi Barisi Yasasi’ni esas alan Maliye Bakanligi, yapilandirma kapsamini en genis sekilde tanimlayarak, belediyelerin emlak vergisi alacaklari ile su borçlarini da yapilandirma kapsamina dahil etti. Buna göre vatandas da borçlarini makul oranlarda revize edilmis tutarlarda ve uzun süreli taksitler halinde ödeyebilecek.

Gelismeyi, önceki gün Orta Vadeli Program ve Mali Plan konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlarla birlikte yaptigi basin toplantisinda prim ve vergi alacaklarinda yeniden yapilandirma çalismasiyla ilgili sorulari yanitlayan Basbakan Yardimcisi Ali Babacan da dogruladi. Babacan konuyla ilgili sorulari yanitlarken, “Belediyelerin emlak vergisi ve su borçlarini da kapsayacak sekilde” çalisma yapildigini söyledi.

Ayni toplantida Çalisma Bakani Ömer Dinçer de çalismalarini tamamladiklarini söyleyerek, çalismanin üç ana ekseni oldugunu anlatti. Dinçer, söyle konustu: “Bir, reel olarak alacaklarimizdan herhangi bir indirimi öngörmedik. Iki, idari cezalar, gecikme faizleri, tecil faizleri ile ilgili güncelleme yaptik. Gelisen ekonomik sartlar dogrultusunda bu oranlari yeniden tartistik. Üç, ödeme kolayliklari saglayan düzenlemeler yaptik. Taksitlendirme imkanlarini ve sürelerini uzattik. Ana hatlari, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda son kez bir daha gözden geçirmeye ihtiyaç var.”

 

Gecikme faizinde 1.38 masada

Bakan Dinçer’in ifade ettigi “güncellemenin” halen aylik 1.95 seviyesindeki gecikme faizinin indirilmesi oldugu belirtildi. Buna göre çalismanin basinda aylik 1.40-1.50 bandina indirilmesi planlanan gecikme faizinin, son durumda aylik 1.35 -1.38 düzeyine indirildigi ögrenildi.

 

Pesin ödeyene cazip indirim

YAPILANDIRMADAN yararlanarak borcunu pesin ödeyecekler için çok cazip kosullar getirilecegi belirtildi. Buna göre pesin ödemenin tercih edilebilmesi için toplam borcun bugün geldigi seviyeden yüzde 60’lara yakin indirimlerle makul rakamlarin talep edilecegi ifade edildi. Bunun, anaparaya uygulanan ve bugün ödenemez hale gelmis toplam borcun, ana parasinin enflasyon oraninda revize edilerek makul bir düzeye getirilmesi ve pesin ödeme indirimi yoluyla yapilacagi kaydedildi. mynet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 792 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

İban mağdurlarına müjde

İban mağdurlarına müjde Cezai işlemlerde değişikliğe gidildi.

İhale artırmaya fren

İhale artırmaya fren ihale alıcısının en yüksek teklifi verip de süresi içinde ihale bedelini yatırmaması halinde

Öncelik Mirasçıya veriliyor

Öncelik Mirasçıya veriliyor İcra ve İflas Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor.

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oldu

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oldu Cumhurbaşkanı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Sendika mafyaları

Sendika mafyaları İşçilerin önündeki en büyük engel mevcut sendikal yapılardır

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss