En düsük emekli ayligini 23 bin 552 TL’ye yükselten madde, Meclis Komisyonu’nda kabul edildi
En düsük emekli ayliginin 23 bin 552 TL'ye yükseltilmesini öngören madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle, halen 20 bin Türk lirasi olarak uygulanan en düsük emekli ayligi ödemesi, 2026 yilinin ilk 6 ayi için TÜIK tarafindan açiklanan yüzde 17,76'lik enflasyon orani dikkate alinarak 23 bin 552 Türk lirasina çikarilacak.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, en düsük emekli ayligini 20 bin TL'den 23 bin 552 TL'ye yükselten kanun teklifini kabul etti.
Düzenleme, 2026 yilinin ilk 6 ayi için TÜIK tarafindan açiklanan yüzde 17,76'lik enflasyon orani dikkate alinarak yapildi.
Kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ve Cumhurbaskani onayinin ardindan Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girecek.
Bu haber 296 defa okunmuştur.