Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayırseverlerin yardımı ile hapisten kurtuldu
17 Ekim 2014, 17:59

Hayırseverlerin yardımı ile hapisten kurtuldu

Gülşen Küçük,tekrar hapse girmekten hayırseverlerin yardımı ile kurtuldu.

Hayirseverlerin yardimi ile hapisten kurtuldu

IHA'nin haberi ses getirdi ve cezaevine 2. kez girme tehlikesi yasayan Gülsen Küçük,tekrar hapse girmekten hayirseverlerin yardimi ile kurtuldu.

Giresun’da kanser hastasi esi ve kizinin tedavisi için aldigi borçlari ödeyemeyince hapse giren ve yapilan taksitlendirmelerin ardindan çiktigi cezaevine 2. kez tekrar girme tehlikesi yasayan Gülsen Küçük, tekrar hapse girmekten hayirseverlerin yardimi ile kurtuldu.

Basinda yer alan haberin ardindan çaresiz anne yapilan yardimlarla hapisten kurtuldu. Uzun yillar esi ve kizi kanser tedavisi gören ve bir süre önce esini kaybeden Gülsen Küçük‘ün borçlari nedeniyle cezaevine girdigi ve tekrar girmekle karsi karsiya oldugu draminin basinda yer almasinin ardindan hayirseverler yardimlarini kendisinden esirgemedi.

HAPISTEN KURTULDU

Yapilan yardimlarla cezaevinden kurtuldugunu belirten Gülsen Küçük “Yaklasik 10 bin TL’lik borcumu ödeyemeyince cezaevine girmistim. Yapilandirmayla tahliye edildim. Ancak yapilandirilmis borcumun 500 TL’lik taksitini de ödeyemeyince yeniden cezaevine girmek üzereyken yapilan yardimlar sayesinde borcumun bir kismi ödendi. Bize yardimci olarak magduriyetimizi giderenlerden Allah razi olsun. Ben yillarca kizimin ve esimin kanser tedavileriyle ugrastim. Ancak ne yazik ki esim kansere yenik düstü. Simdi tek tesellim kizimin gelecegi ve sagligidir” dedi.

Kizinin okulunda ögrenci arkadaslarinin yardim topladigini da ifade eden anne Gülsen Küçük “Beni en çok duygulandiran kanser tedavisi gören kizim ilkokula gidiyor. Onun okulunda haberi okuyan arkadaslari harçliklarini biriktirip para toplamislar 130 TL’yi bize verdiler. Bu para beni en çok duygulandiran yardim oldu” diye konustu.

ISTISMARCI DEGILIM

Kendisinin asla istismarci olmadigini da ifade eden çaresiz anne Gülsen Küçük “Esimin, kizimin kanser tedavileri raporlari hepsi mevcuttur. Borçlarimdan dolayi cezaevine girdigim, borçlarimi taahhüt edip taksitlendirip çiktigim hepsi resmi evraklarla ortadadir. Hala kizimin kontrolleri için Karadeniz Teknik Üniversitesi Tip Fakültesi’ne giderken dahi yol parasini borç aldigim biliniyor. Ancak buna ragmen çevremizdeki bazi insanlar bizleri istismarcilikla suçluyor. Bu insanlari Allah’a havale ediyorum. Yine de Allah kimseyi benim durumuma düsürüp çare aramak zorunda birakmasin” diye gözyasi döktü.

Babasinin vefatinin ardindan ailesine bakabilmek için okulu terk eden Zeynep Küçük ise “Babamizi kaybettikten sonra küçük kiz kardesim ve annemle yalniz kaldim. Kardesimi yasatmak adina ailemize bakmak için çalismam gerekiyordu. Bende okulu birakip bir ögrenci servisinde çalismaya basladim. Okulda derslerim iyiydi ancak okumayi çok istesem de ailemi düsünmek zorunda kaldim” ifadelerini kullandi.

VALILIKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açiklama yapan Giresun Valiligi ise ailenin borçlarinin devlet hastanesi veya kamu kurumlarina degil özel borçlar oldugunu belirterek gereken yardimlarin da yapilacagi belirtildi. Çaresiz anne Gülsen Küçük’ün, esinin bir süre kanser tedavisi gördükten sonra vefat ettigini, kizinin ise hale kanser tedavisi gördügünü ve borçlanmadan dolayi cezaevine girip çiktigi dogrulanan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Yapilan arastirma neticesinde Gülsen Küçük’ün (46) merhum esi Bekir Küçük (51) Rektum CA tanisiyla 2009 yilinda Ilimizde Özel Kent Hastanesi'nde ameliyat olmus, sonrasinda Trabzon'daki KTÜ Tip Fakültesi Farabi Hastanesi yeniden opera edilmis, Radyoterapi ve Kemoterapi tedavisi almistir. Ocak 2012'de vefat etmistir. Kizi Edanur Küçük (6) Hepatoblastom tanisiyla 2009 yilinda yine Trabzon Farabi Hastanesi Tip Fakültesinde ameliyat edilmis, sonrasinda Kemoterapi tedavisi almistir. Kontrolleri devam etmekte olup, en son kontrole Eylül 2014'te gitmistir. Gülsen Küçük'ün Kizi Edanur Küçük için Il Saglik Müdürlügü tarafindan tibbi tedavi ve kontrolleri takip edilecektir. Ailenin hastane borcu bulunmamaktadir. Kisi özel sebeplerle borçlanmis, bu nedenle de esinden dolayi aldigi ölüm ayligina haciz konuldugu anlasilmistir. Ancak ölüm ayliklarina icra takibi yapilamayacagi bilgisi kendisine bugün verilmis olup, yasal haklarini aramasi hususunda yönlendirme yapilmistir. Ayrica ilgiliye, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinca 2012 yilinda 600 TL, 2013 yilinda 1.000 TL ve 2014 Yilinda da 500 TL.si bugün olmak üzere 1.400 TL yardim yapilmistir"

Haber : Ahmet Bilge

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 587 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss