Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Obezite'ye karşı Görele yürüyüşüne davet
22 Mayys 2014, 19:05

Obezite'ye karşı Görele yürüyüşüne davet

Sağlık için günde en az 5 bin adım

Obezite'ye karsi Görele yürüyüsüne davet

Obezite'ye karsi dikkat çekmek için Görele halkimizi bu yürüyüse davet ediyoruz.

Bu etkinlik 25 mayis pazar günü,saat 11.00'de cumhuriyet meydaninda baslayacak,Salih Sinirlioglu caddesi,Soguksu mahallesi,Kaba deresinden Görele parkina kadar olacaktir.

Bisikleti olanlar bisikletiyle katilabilir.

Saglik için günde en az 5 bin adim atmamiz gerekmektedir.

Kilo vermek için ise 10 bin adim atmamiz gerekmektedir.

GÖRELE SAGLIK GRUP BASKANLIGI

Obezite Nedir?

Obezite günümüzde gelismis ve gelismekte olan ülkelerin en önemli saglik sorunlari arasinda yer almaktadir. Obezite genel olarak bedenin yag kütlesinin yagsiz kütleye oraninin asiri artmasi sonucu boy uzunluguna göre vücut agirliginin arzu edilen düzeyin üstüne çikmasidir.

Bilindigi üzere beslenme; anne karninda baslayarak yasamin sonlandigi ana kadar devam eden yasamin vazgeçilmez bir ihtiyacidir

Insanin büyümesi, gelismesi, saglikli ve üretken olarak uzun süre yasamasi için gerekli olan besin ögelerini yeterli ve dengeli miktarda alip vücutta kullanabilmesidir.

Karin doyurmak, açligi bastirmak, caninin çektigi seyleri yemek veya içmek degildir.

Günlük yasamda bireylerin (gebe, emzikli, bebek, okul çocugu, genç, yasli, isçi, sporcu, kalp-damar, seker, yüksek tansiyon hastaligi, solunum yolu bozukluklari vb.) yasa, cinsiyete, yaptigi ise, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalik durumuna göre degisen günlük enerjiye ihtiyaci vardir.

Saglikli bir yasam sürdürmek için, alinan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulmasi gerekmektedir.

Yetiskin erkeklerde vücut agirliginin %15-18'i, kadinlarda ise %20-25'ini yag dokusu olusturmaktadir. Bu oranin erkeklerde %25, kadinlarda ise %30'un üstüne çikmasi obeziteyi olusturmaktadir.

Günlük alinan enejjinin harcanan enerjiden fazla olmasi durumunda, harcanamayan enerji vucutta yag olarak depolanmakta ve obezite olusumuna neden olmaktadir.

Buna paralel olarak, günümüz teknolojisindeki gelismeler, yasami kolaylastirmakla birlikte, günlük hareketleri önemli ölçüde sinirlamistir.

Anlasilacagi üzere obezite; besinlerle alinan enerjinin (kalori) harcanan enerjiden fazla olmasi ve fazla enerjinin vücutta yag olarak depolanmasi (%20 veya daha fazla) sonucu ortaya çikan, yasam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalik olarak kabul edilmektedir.

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) tarafindan da obezite, sagligi bozacak ölçüde vücutta asiri yag birikmesi olarak tanimlanmistir.

Resim : Harun Aktas - Trabzon

beslenme.gov.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 842 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss