'Içme suyunu kesmek insanlik suçudur'
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te içme suyunun silahli gruplar tarafindan 8 gün kesildigini belirterek bunun insanlik suçu oldugu uyarisi yapti.
BM Genel Sekreterlik Sözcülügü'nden yapilan açiklamada, 2 buçuk milyon kisiye temiz su saglayan sebekenin silahli gruplar tarafindan kasitli bir sekilde hizmet disi birakildigi belirtilerek insanlarin temiz suya ulasiminin engellenmesinin, temel insan haklarinin reddi anlamina geldigi vurgulandi.
Açiklamada, Genel Sekreter'in, sivillerin kasitli olarak hedef alinmasi ve onlarin temel insani ihtiyaçlarindan yoksun birakilmasinin insan haklari ve uluslararasi hukukun açik bir ihlali oldugu uyarisini yaptigi belirtildi.
Suriye'deki taraflara gerek Halep gerekse diger bölgelerde halkin suya erisimini saglamalari ve sivillerle altyapi tesislerini hedef almaktan sakinma çagrisi yapan Ban, BM üyesi ülkelere de Suriye'de etkili olduklari gruplara bu konudaki sorumluluklarini hatirlatmalarini istedi.

(AA)
Bu haber 528 defa okunmuştur.