Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahkeme Basın Özgürlüğü Dedi
28 Nisan 2014, 22:01

Mahkeme Basın Özgürlüğü Dedi

Melikoğlu,Giresun Gazeteciler Derneği'ne açtığı davayı kaybetti.

MAHKEME “BASIN ÖZGÜRLÜGÜ” DEDI

Görele Belediyesi eski Baskani Ertugrul Melikoglu, Giresun Gazeteciler Dernegi’ne açtigi davayi kaybetti.

Maliye Bakanligi Gelir Idaresi’ni kaynak göstererek, Görele Belediyesi'nin borçlarini gündeme tasiyan Ödüllü Gazeteci Ahmet Bilge’ye yönelik Giresun’dan bir gazeteci özel sayi gibi basilmis gazeteye “Görele’nin çocugu ilçesini rezil etti” basligiyla haber yapip dagitmisti.

Bunun üzerine Giresun Gazeteciler Dernegi sert tepki göstererek, borcu yazanin mi yoksa yapanin mi ilçeyi rezil ettigini kamuoyu takdirine birakan açiklamalarda bulunarak medya, siyasetçi iliskisine vurgu yapmisti.

Görele Belediye eski baskani Ertugrul Melikoglu’da açiklamalarindan dolayi Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram’i mahkemeye vererek 5 bin TL tazminat davasi açmisti.

Görele Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen durusmada Mahkeme Görele Belediyesi’ne yönelik açiklamayi basin özgürlügü kapsaminda elestiri ve yorumlama hakki olarak degerlendirerek davayi “red” etti.

Görele Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanin ikinci durusmasinda karar çikti.

Mahkemede Davaci Ertugrul Melikoglu’nun Vekili Av. Erol Usta; davaci olduklarini ve davanin kabulüne karar verilmesini talep etti.

MAHKEME “RED” ETTI

Davali Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram ise; “Benim açiklamam tazminat gerektirir bir açiklama degildir. Basin özgürlügü kapsaminda elestiri ve yorumlama hakkindan kaynaklanmaktadir.”dedi.

Durusma sonunda ise gerekçeli kararin daha sonra açiklanmak üzere davanin reddine karar verildi.

DAVAYA KONU OLAN AÇIKLAMA

Davaya söz konusu olan açiklamada ise Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram; “Maliye Bakanligi Gelirler Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan yayimlanan vergi borçlulari listesini kaynak göstererek ayni listede Görele Belediyesi’nin de yer aldigini haber yapan Ahmet Bilge, Belediye Baskani Sayin Ertugrul Melikoglu tarafindan bir baska gazeteye ismarlama haber yaptirilarak hedef gösterilmistir. Elimizdeki bilgilere göre; bu haber üzerine açiklama yaparak kamuoyunu aydinlatmasi gerekirken Baskan Melikoglu, gazete çikarmasina destek verdigi söylenen bir kisiye telkinlerde bulunmus, Bilge’yi “belediyenin borcunu yazarak ilçesini rezil eden bir gazeteci” olarak haber yapilmasini saglamis, özel sayi gibi basilan bu gazeteyi de ilçede dagittirmistir.” Ifadelerine yer vermisti.

Haber : Kamil Yilmaz

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 846 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss