Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seçmen listeleri askıdan indirildi
24 Ocak 2014, 07:49

Seçmen listeleri askıdan indirildi

Hassasiyet göstermeleri gerekirken maalesef bir çok Görele'li hemşerimiz seçmen vasfını kaybetmiş görünüyor.

Seçmen listeleri askidan indirildi

LISTELER ASKIDAN INDIRILDI,MAALESEF BIR ÇOK HEMSERIMIZ SEÇMEN VASFINI KAYBETTI

SEÇMENLERIN LISTELERE BEKLENEN ILGIYI GÖSTERMEDIGI VE BÜTÜN UYARILARIMIZA RAGMEN BIR ÇOK HEMSERIMIZIN SEÇMEN VASFINI KAYBETTIGINI ÜZÜLEREK IZLEDIK.

30 Mart 2014 günü yapilacak olan Mahalli Idareler Genel Seçimleriyle ilgili 10 Ocak 2014 tarihinde muhtarliklarda askiya çikarilan seçmen listeleri dün saat 17.00’de kaldirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Bahçelievler Fevzi Çakmak Muhtari Bilal Orhan, listelerin asildigi dönem boyunca bir sikintiyla karsilasilmadigini söyledi. Orhan, “Asagi yukari 3 bin kisinin geldigini tahmin ediyorum. 19 bine yakin seçmenimiz var ama bin kisi geldi. Cumartesi-Pazar da buradaydik vatandaslarimiz geldiler. Yogunluk 3 gündür basladi ancak son gün çok yogun. Öncelikle yogunlugun sebebi ihmalkârlik baska bir sey degil. Vatandaslarin bilgilerini kontrol etmiyor yani ihmal ediyor” seklinde konustu.

Son gün bilgilerini ögrenmeye gelen vatandaslardan Seyfettin Karakurt geç gelme sebebinin ihmalkârliktan kaynaklandigini söyledi. Karakurt,"Seçmen listesine bakmaya geldik. Bulduk, ayni her zaman kullandigimiz yerde kullanacagiz oyumuzu. Niye geç kaldin dersen isin yogunlugu biraz da ihmalkârlik yani." dedi. Vatandaslardan Mahsun Özkmen ise seçimle ilgili millete hangisi daha hayirliysa onun kazanmasini istediklerini, ve herkeste oldugu gibi kendisinde de seçim heyecaninin oldugunu söyledi.

Mesai saatinin bitmesiyle birlikte ayni zamanda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçmen kayitlarini sorgulama islemi de sona erdi. Vatandaslar, oy kullanacaklari yer ve sandik bilgilerini ise 18 Subat 2014'ten sonra YSK’nin internet sitesinden sorgulayabilecek.Cihan

10 Ocak ile 23 Ocak arasinda askida kalan bu listede ismi bulunmayan vatandaslarimiz mutlaka bagli bulunduklari ilçe nüfus müdürlüklerine gidip hanede oturduklarini belgeleyen su, elektrik, telefon faturasi veya kira sözlesmesini ibraz etmeleri gerekmekteydi. Vatandaslarin ilçe nüfus müdürlüklerinde kendilerini kütüge kaydetmelerinden sonra alacaklari belgeyi ilçe seçim kurullarina götürmeleri durumunda listeye isimleri kaydedilmis olacakti.

Hemserilerimizin yaklasik bu süre içerisinde saydigimiz islemleri yapmalari gerekmekteydi. Bu noktada vatandaslarin mutlaka asilacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadigini dogru bir sekilde arastirmalari gerekiyordu. Bütün hemserilerimizden bu konuda duyarlilik ve ilgi bekliyorduk. Bilmeliler ki 23 Ocak'tan sonra gelecek hiçbir evrak isleme alinmayacaktir.

Geçmis seçimlerde binlerce vatandasin gerekli islemleri zamaninda yapmadigi için oy kullanamadigini, vatandaslarimizin ayni sorunla karsilasmamalari için hassasiyet göstermeleri gerekirken maalesef bir çok hemserimiz seçmen vasfini kaybetmis görünüyor.

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 882 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss